Reklam
Reklam
DGS | Dikey Geçiş Sınavı | DGS Puan Hesaplama | DGS Tercih Robotu

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ TANITIMI

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ TANITIMI

Üniversite Türü: Devlet

Kuruluş Tarihi: 3 Nisan 1975

Telefon: 0 422 341 00 10

Faks: 0 422 341 00 34

Internet: www.inonu.edu.tr

Adres: İnönü Üniversitesi, Elazığ Yolu 15. km Malatya

Öğrenim Dili: Türkçe

Akademik birimler: Üniversite bünyesinde 7 fakülte, 2 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu ve 2 enstitü bulunuyor.

Barınma: Öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu?na bağlı olan yurtlardan yararlanıyor. Malatya?da 1 524 erkek, 886 kız; Adıyaman?da 320 erkek, 160 kız; Arapgir ilçesinde 112 erkek öğrenci kapasiteli yurtlar bulunuyor.

Beslenme: Üniversitede yaklaşık 5 000 kişiye yemek hizmeti verilebiliyor.

Teknoloji: Bilgi-işlem merkezi, üniversiteye ait tüm işlemleri yapıyor. Earn merkezinde ise yurtiçi ve yurtdışındaki üniversitelerle bağlantı kurularak, akademik personelin bilgi alış-verişine ve haberleşme hizmetlerine yardımcı olunuyor.

Sağlık hizmetleri: Mediko-Sosyal Merkezi?nde 5 doktor, 2 diş hekimi, 4 hemşire ve 1 başhemşire görev yapıyor.

Burs: İnönü Üniversitesi Vakfı ihtiyaç sahibi öğrencilere burs sağlıyor.

Genel Bilgi: İnönü Üniversitesi öğrencileri, istekleri ve ilgi alanlarına göre topluluklara üye olmakta ve çok yönlü bir sosyal yaşam içine girebilmekte. Toplam 25 topluluk bulunuyor. Bu topluluklara her yıl yenileri eklenerek faaliyetlerini sürdürüyor.

Üniversitenin desteklediği öğrenci toplulukları, yıl boyunca konferans, seminer, panel gibi bilimsel toplantıların yanı sıra, konser, tiyatro, görsel sanatlar, sinema, edebiyat vb. dallarda söyleşi, sergi gibi sosyal ve kültürel etkinlikler düzenliyor.

Öğrencilerimize spor faaliyetlerini yürütebilmeleri için 750 kişi kapasiteli kapalı spor salonunun yanı sıra; tenis kortları, futbol sahaları, voleybol-basketbol sahaları ve yarı- olimpik açık yüzme havuzu ile geniş spor olanakları var.

Rektörün Adaylara Mesajı: “Sevgili Öğrenciler sizleri 2004-2005 Eğitim-Öğretim yılında aramızda görmek istiyorum. Bu nedenle yapacağınız tercihlerde Üniversitemize de yer vereceğinizi ummaktayım. Üniversiteler bir ülkenin gelecek kuşağını yetiştiren ve tümüyle o ülkenin geleceğini şekillendiren kurumlardır. Ülkenin kalkınmışlığı ve geleceğe olan güveni, Üniversite yaş gurubundaki okullaşma oranı ve eğitimin niteliği ile doğrudan ilgilidir. Ülkemizin bugünkü koşullarında, üniversite yaş gurubundaki gençlerin ancak yüzde 10-15′i üniversite de okuma olanağına kavuşmaktadır. Bu oran gelişmiş ülkelerde %40-60′dır. Bu nedenle önemli bir başarı göstererek elde ettiğiniz yüksek öğrenim görme olanağını eğitim açısından çok iyi değerlendirmeniz gerekir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ