Reklam
Reklam
DGS | Dikey Geçiş Sınavı | DGS Puan Hesaplama | DGS Tercih Robotu

2020 DGS TABAN PUANLARI VE KONTENJANLARI

2020 DGS TABAN PUANLARI VE KONTENJANLARI

Bildiğiniz üzere 2 yıllık(önlisans) meslek yüksek okullarından (MYO), 4 yıllık ( Lisans )  fakültelere geçmek için Dikey Geçiş Sınavı yapılıyor. Binlerce aday bu sınav ile eğitimlerini  tamamlayıp hedeflerine ulaşabiliyor. Dgsli.org olarak sizler için  Dikey Geçiş Sınavı 2019 2020 Taban Puanları ve Kontenjanları hakkında aşağıda bir liste hazırladık. DGS 2019-2020 Taban Puanları ve Kontenjanları için hazırlanmış bu liste, ÖSYM sitesinde yayınlanan en son verilere dayanarak tüm bilgiler güncel olarak hazırlandı.

DGS 2019 2020 Taban Puanları ve Kontenjanları

2019-DGS Yerleştirme Sonuçları 04.09.2019 tarihinde açıklanmıştır. 2020 DGS için hazırlanan dgs adayları; 4 yıllık  lisans  programlarının başarı sıralaması, taban puanları ve kontenjanlarını sitemizde bulabilirler . Aşağıda yer alan puanlar 2019 2020 ÖSYM sonuçlarına göre elde edilmiş olan en son yeni taban puanlardır. 2019 2020 DGS’ ye hazırlanan adaylar bu puanları göz önünde bulundurarak tercih yapmalarında fayda vardır. Aşağıda yer alan bölümlerden dilediğinizi tıklayarak ilgili lisans programının 2019 2020 Başarı Sıralaması, Taban Puanları, tavan puanı, kontenjan ve puan türü gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.

UYARI: MUTLAKA OKUYUN!

Taban puanları ve Kontenjanlar her sene ÖSYM sayfasından ilan edilir. Kontenjanlar üniversitenin bildirdiği sayıya göre belirlenmektedir. ÖSYM sınavdan önce ve sınavdan sonra kılavuz yayınlamaktadır. Bu kılavuzlarda sadece kontenjan sayıları (eğer üniversite bildirdiği sayıyı güncellenmiş ise) değişmektedir. DGS tercihleri yapılırken her sene olduğu gibi bir sene önceki taban puanları esas alınmaktadır.
Çok soru geldiğinden detaylı olarak açıklayalım. Arkadaşlar DGS ve YKS-TYT gibi sınavlar sıralama sınavıdır. Tercih edeceğiniz bölümlerin  mevcut puanı yoktur. Sizin kılavuzlarda gördüğünüz puanlar fikir vermesi için bir önceki senenin puanlarıdır. Örneğin;  2018 TYT tercih kılavuzunda puanların yazdığı sütunun başlığına bakarsanız 2017 puanları yazdığını görürsünüz. Bizim başlığa 2020 DGS Taban Puanları yazma nedenimiz de kafa karışıklılığına yer vermemek ve bu açıklamayı size yapmak içindir.
*Taban Puanlarında herhangi bir değişiklik olmayıp 2019 senesinin puanları aşağıda gibidir. Kontenjanların güncellenmesi ihtimalini göz önüne alarak Buraya Tıklayarak güncellenmiş ise kontrol edebilirsiniz.
Aşağıda yer alan puanlardan, farklı puan gelmesi imkansızdır. Çünkü 2020 DGS puanları henüz oluşmamıştır. 2020 DGS puanlarını siz tercihlerinizle belirleyeceksiniz. Tercih sonuçları açıklanıp bir bölüme yerleştirildikten sonra yani puanları siz belirledikten sonra DGS puanları açıklanır. Örneğin; geçen sene 310 puanla kapanan  X üniversitesi İnşaat Mühendisliğine, siz bu sene 315 ile yerleşirseniz, X üniversitesi İnşaat Mühendisliğinin 2020 DGS puanı  315 olur.
*Tablolarda görmüş olduğunuz eksiklikleri yorum kısmında bizlere bildirebilirsiniz.

2019- 2020 DGS Taban Puanları ve Kontenjanları

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Avatar Fatmanur dedi ki:

    Bazı bölümlerde acikogretimde puan kisminda dolmadı yazıyor bu ne demek ?

BİR YORUM YAZ