Reklam
Reklam
DGS | Dikey Geçiş Sınavı | DGS Puan Hesaplama | DGS Tercih Robotu

2019 DGS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak? Tercihimi Nasıl Yapmalıyım?

2019 DGS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak? Tercihimi Nasıl Yapmalıyım?

Dikey Geçiş Sınavının açıklanmasıyla adaylar tercih dönemini beklemeye koyuldu. 2019 DGS tercihleriyle alakalı bir açıklama henüz ÖSYM tarafından yapılmadı. Biz de adayların bu süreci nasıl geçirmeleri gerektiğiyle ilgili bir yazı yazmak istedik.

 

Araştırmalara Başlayın!

  Tercih dönemi tarihiyle ilgili henüz bilgi olmamasına rağmen araştırmalarınızı şimdiden yapmaya başlayın. Bu süreçte size en çok yardımı olacak yer tabii ki 2018 DGS Taban Puanları olacaktır. Bildiğiniz üzere ÖSYM, Dikey Geçiş Sınavı için başarı sıralamalarını yayınlamıyor. O yüzden puanlara göre bir tercih listesi oluşturuyoruz. Bu yüzden biz de bilgi edinebilmek için forumumuzda Puan-Sıralama konusu açtık. O konuyu incelemenizde yarar var.

 

İletişim Kurun!

  Araştırmalarınızı yaparken mutlaka tercih edeceğiniz üniversitedeki DGS öğrencilerine, hatta bulabilirseniz aynı bölümden öğrencilere ulaşmaya çalışın. Çünkü her okulun muafiyet durumu aynı olmayabiliyor. Bir okul sizi 3. sınıfta başlatabilirken diğeri hazırlıkla beraber en baştan başlatabiliyor. Bu konuda daha sonradan bir şaşkınlık yaşamamak için mutlaka diğer DGS öğrencilerine ulaşmaya çalışın.

  Ayrıca bu konuyla ilgili forumumuzda bir bölüm bulunmakta. Üniversite Bilgi Paylaşımı bölümüne tıklayarak her üniversitenin kaçıncı sınıftan başlattığını, kaç dersi muaf saydığını öğrenebilirsiniz. Dikey Geçiş Sınavıyla bu üniversitelere yerleşen arkadaşlarımız bilgilerini sizinle burada paylaşıyor. İletişim kurarken Dgsli.org un size büyük faydası olacağını söyleyebiliriz.

  Şimdilik bizden bu kadar. İleri ki günlerde ayrıntılı bir “nasıl tercih yapılır” yazısı ile karşınızda olacağız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ