Reklam
Reklam
DGS | Dikey Geçiş Sınavı | DGS Puan Hesaplama | DGS Tercih Robotu

DGS’de En Çok Sorulan Konular

DGS’de En Çok Sorulan Konular

Sınava çalışırken en çok sorulan konulara ayrı bir ehemmiyet gösterilmeli. Bir konudan 14 soru çıkıyorsa, o konuyu diğer konular gibi çalışmak yerine daha ayrıntılı çalışmak gerekir. Sizler için DGS’ de en çok sorulan konuları derledik. Konularınızı bitirdiyseniz bu konuları tekrar gözden geçirmek isteyebilirsiniz. Eğer konularınız bitmediyse de bu konulara çalışırken biraz daha vakit ayırabilirsiniz.

Bildiğiniz üzere 2016 ve 2017 sınav soruları geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Daha önce tam kitapçık paylaşılmadığı için istatistiklerimize henüz verilerini giremedik. Şu anki yazımız, 2007-2015 arası çıkan soruları kapsamaktadır.

SAYISAL

  1. Sayısal mantık sınavda bolca soruluyor. Son yıllarda sayısal mantıktan en az 10 soru geliyor.
  2. Problemlerde mantık konusu gibi oldukça fazla sorulan konulardan bir tanesi. Özellikle son yıllarda problemler konusundan yaklaşık 15 soru geliyor. Dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi.
  3. Temel kavramlardan yaklaşık 10 soru geliyor. Hiç yabana atılacak bir konu değil.
  4. Bu konulardan sonra da yaklaşık 4 soruyla rasyonel sayılar ve ondalık kesirler geliyor. Diğer konularda azalarak gidiyor.

SÖZEL

  1. Sınavın yarısından çoğu paragraf sorusundan oluşuyor. Paragrafın ne kadar önemli olduğuna değinmemize gerek yok.
  2. Diğer konumuz cümlede anlam. Minimum 10 soru çıkıyor bu konudan da. Son yıllara baktığımızda cümlede anlam soruları azalırken paragraf soruları artmakta.
  3. Sözel mantıktan da yaklaşık 8 soru gelmekte.
  4. Sözcükte anlam konusundan ise 2-3 soru gelmektedir. Sözelin konuları sayısala göre biraz daha az olduğundan belirli konulara daha fazla yüklenilmektedir.

Tabii ki her sene çıkacak soru dağılımları farklı olabilir. Biz sadece geçmiş yıllara dayanarak bir takım çıkarımlarda bulunduk. Şundan 1 soru geliyor, çalışmaya gerek yok, şundan 1 soru ….. diye düşünürseniz çok büyük bir soru dilimini yabana atmış olursunuz. O yüzden mutlaka her konuyu öğrenin, yeteri kadar çalışın.

Herkese başarılar.

 

DGS PUAN HESAPLAMA

DENEME SINAVLARI

İSTATİSTİKLER

BAŞARI ÖYKÜLERİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Avatar MezunGO dedi ki:

    Güzel paylaşımınız için teşekkür ederiz..

BİR YORUM YAZ