Reklam
Reklam
DGS | Dikey Geçiş Sınavı | DGS Puan Hesaplama | DGS Tercih Robotu

2023 YKS Başvuruları Başladı!

2023 YKS Başvuruları Başladı!

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) için başvuru tarihleri belirlendi. ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, sınav başvuruları 8-23 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 17 Haziran 2023 tarihinde, ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) ise 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacak.

Başvurular, ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden veya mobil uygulama üzerinden bireysel olarak yapılabilecek. Adayların başvuru işlemlerinde dikkat etmeleri gereken hususlar ise 2023-YKS Kılavuzu’nda yer alacak.

Öte yandan, 2023 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’na (2023-MSÜ) başvuran adayların, sınava girebilmeleri ve Milli Savunma Üniversitesi’ne yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için 2023-YKS’ye başvuru yapmaları gerekiyor. Detaylı bilgiler, 2023-MSÜ Kılavuzu’nda yer alacak.

Adayların, sınav tarihleri ve başvuru koşulları hakkında tüm bilgilere ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile erişim sağlamaları mümkün olacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ