Reklam
Reklam
DGS | Dikey Geçiş Sınavı | DGS Puan Hesaplama | DGS Tercih Robotu

2018 DGS Şartlı Kayıt Duyurusu!

2018 DGS Şartlı Kayıt Duyurusu!

Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda YÖK’ten yapılan açıklamayla, DGS adaylarına şartlı kayıt hakkı tanındı. DGS’ye girmiş olup okulundan mezun olamadığı için lisans programlarına kayıt yaptıramayan öğrencilere, okullarına şartlı kayıt yaptırabilecekler.

YÖK’ ten yapılan açıklama tam olarak şu şekilde:

“2018 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2018-2019 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2018 DGS’de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilmeleri 5 Eylül tarihli Yürütme Kurulu toplantısında uygun bulunmuştur.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Avatar farah dedi ki:

    hocam kusura bakmayın rahatsız ediyorum; ben anadolu aöf adalet 2. sınıf öğrencisiyim bu hafta gerçekleşen 4 dersimin final sınavlarına ayağım kırıldığı için gidemedim ve dahi yaz tatilinden beri dgs için çalışıyorum,şimdi bu yıl mezun olamayacağım biliyorum, 2019 dgs sınavı ile kazandığım üniversite büyük ihtimal mezuniyet belgeleri isteyecektir sizce 1.dönemden kalan derslerimi bahar yarıyılı başlangıcına kadar versem şartlı kayıt hakkından yararlanabilir miyim? şimdiden teşekkür ederim.

BİR YORUM YAZ