Reklam
Reklam
DGS | Dikey Geçiş Sınavı | DGS Puan Hesaplama | DGS Tercih Robotu

2015 DGS Ek Yerleştirme Duyurusu

2015 DGS Ek Yerleştirme Duyurusu

Herhangi bir duyuru yapılmaması, ek yerleştirme olacak mı olmayacak mı belirsizliğinden dolayı yoğun eleştiri alan ÖSYM bugün itibari ile resmi sitesinden duyuruyu yaptı. Her sene aynı tartışmaların yaşandığı, hatta mizahla karışık twitter’dan sitem dolu mesaj yolladığımız ve bunun sonucunda bizi engelleyen 🙂 ÖSYM yetkilileri sonunda iş başı yaptılar. BKNZ. Twitter olayı

Yapılan duyuru şu şekilde;

2015-DGS EK YERLEŞTİRME İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR 2015-DGS Ek Yerleştirme tercihleri 27 Ekim-2 Kasım 2015 tarihleri arasında alınacaktır. Tercihler aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla, TC kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacaktır. Ek yerleştirme için tercih ücreti 15,00 TL’dir. Ek yerleştirme için tercih yapmak isteyen adaylar tercih ücretini ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile 27 Ekim-3 Kasım 2015 tarihleri arasında yatıracaklardır. Ücret yatırma işlemi 3 Kasım 2015 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Banka/ATM’lerden tercih ücreti yatırılmamalıdır. Adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra tercih ücretini yatırarak tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Süresi içinde ek yerleştirme tercih ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihler geçersiz sayılacak ve ek yerleştirme işlemine dâhil edilmeyecektir. 2015-DGS Merkezì yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2015-DGS’ye girmiş ve 2015-DGS merkezî yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir. Bunun dışında aşağıdaki kurallar geçerli olacaktır:

a) Tablo-1’de yer alan yükseköğretim lisans programlarını; ilgili puanı hesaplanmış, ön lisans mezuniyet alanı Tablo-2’ye uygun tüm adaylar tercih edebilecektir.

b) Boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılırken taban puan şartı aranmayacaktır.

c) Ek yerleştirmede adaylar en fazla 30 tercih yapabileceklerdir. 2015-DGS Ek Yerleştirmede, 2015-DGS Kılavuzunda ve 2015-DGS Tercih Bilgileri ve Ek Yerleştirme İle İlgili Açıklamalar metninde yer alan ilke ve kurallar ile yükseköğretim programlarının koşul ve açıklamaları geçerli olacaktır. Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekir. 2015-DGS Ek Yerleştirme ile ilgili tablolar ÖSYM’nin internet sayfasından yayımlanmıştır. 2015-DGS Ek Yerleştirme için ayrıca bir kılavuz hazırlanmayacaktır. Ek yerleştirme sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasında yayınlanacak, adaylara ek yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir. Bir yükseköğretim programını kazanan adayların, sınav sonuçları açıklandıktan sonra sonuç belgelerinde belirtilen tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

Resmi link: http://www.osym.gov.tr/belge/1-24739/24739.html

 

DGS için önemli linkler aşağıda verilmiştir.

DGS FORUM (“Kaçıncı sınıftan başlarım?” Konusunu Mutlaka Okuyun!)

BAŞARI ÖYKÜLERİ

DGS REHBERLİK YAZILARI

DGS 2015 TABAN PUANLARI

2015 DGS PUAN HESAPLAMA

ÜNİVERSİTE TANITIMLARI

DGS İSTATİSTİKLERİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ