Reklam
Reklam
DGS | Dikey Geçiş Sınavı | DGS Puan Hesaplama | DGS Tercih Robotu

SON 2 AYA YAKLAŞIRKEN TAVSİYELERİM

SON 2 AYA YAKLAŞIRKEN TAVSİYELERİM

SON 2 AYA YAKLAŞIRKEN TAVSİYELERİM;

– KONU EKSİKLERİNİZİ ÇOK ACİL GİDERİN, 2-3 HAFTALIK SIKI-YOĞUN BİR PROGRAMLA KONU ÇALIŞMALARINIZI BİTİRİN. KORKMAYIN, ENDİŞELENMEYİN; İLERİDE YİNE UFAK TEKRARLAR YAPACAKSINIZ.

BU DÖNEMLERDE ÇOK DA ÇALIŞSAN ”BİR ŞEY BİLMİYORUM, DAHA ÇOK EKSİĞİM VAR, SANKİ HİÇ BİR ŞEY TAM OLMUYOR” GİBİ DÜŞÜNCELERE KAPILMANIZ ÇOK NORMAL; SINAVA HAZIRLANAN BİR ÇOK BİREYDE BUNA BENZER DURUMLAR YAŞANMAKTADIR; YANİ YALNIZ DEĞİLSİNİZ. ANCAK AŞILMAYACAK BİR SIKINTI DEĞİLDİR.

– KONU ÇALIŞMALARIYLA ÇOK ZAMAN KAYBETMEYİN; UNUTMAYIN BU TÜR SINAVLARDA KONU ÇALIŞMAKTAN ZİYADE BOL BOL SORU ÇÖZEREK DAHA FAZLA BAŞARI ELDE EDEBİLİRSİNİZ. KONU EKSİĞİ FAZLA OLAN VE TEMELİ ZAYIF OLANLARA DA YİNE BOL KONU ÇALIŞMA YERİNE, KARARINDA KONU ÇALIŞMA + ÇÖZÜMLÜ SORU BANKALARINDAN GEREKİRSE ÇÖZÜMLERE BAKARAK BOL BOL SORU ÇÖZMELERİNİ TAVSİYE EDERİM.

DÜŞÜNÜN Kİ BİZ BU KONULARIN ÇOĞUNU İLKOKULDAN BERİ GÖRÜYORUZ; YABANCI DEĞİLİZ; ANCAK SINAVLARDA GEREKEN BAŞARIYI SAĞLAYAMIYORUZ. BUNUN SEBEBİ DAHA FAZLA KONU AĞIRLIKLI ÇALIŞARAK SORU ÇEŞİDİ GÖREMİYORUZ. PRATİK YAPMIYORUZ; İŞLEM BECERİSİ KAZANAMIYORUZ. ÇOK SORU ÇÖZMEDİĞİMİZ İÇİN DE DENKLEM KURMA YETENEĞİMİZ GELİŞMİYOR. DENKLEM ÇÖZÜMLERİNDE DE YAVAŞ İLERLİYORUZ.

– BİR KONUYA NE KADAR VAKIF OLURSANIZ OLUN, ÇOK SORU ÇEŞİDİNE ŞAHİT OLAMADIYSAK NEYİ NEREDE UYGULAYACAĞIMIZI BİLEMİYORUZ. SORU ÇÖZÜMLERİNDE ÖZ GÜVENİMİZ OLUŞMUYOR.

KONU ÇALIŞMALARINDA HERŞEYİ TAMAMLADIK GİBİ DÜŞÜNÜYORUZ; ANCAK DENEME SINAVLARINDA SORULARLA BAŞ BAŞA KALINCA KALEMİMİZ ZOR OYNUYOR; HALBUKİ SAATLERCE ÇALIŞMIŞTIK. KONU ÇALIŞMALARIMIZDA MÜMKÜNSE ÇÖZÜMLÜ ÖRNEKLER ÜZERİNDEN ÇALIŞALIM, ÇÖZÜMLÜ TESTLER ÇÖZELİM. YANİ KALEMİMİZ HEP HAREKETLİ OLSUN, ALTINI ÇİZELİM, NOTLAR ALALIM, ÖRNEKLERİ ÇÖZELİM, OLMADI BİR DAHA DENEYELİM. KİTAPTAKİNDEN DAHA FARKLI YOLLAR ÜRETMEYE ÇALIŞALIM. MANTIĞINA VARMAYA ÇALIŞALIM.

– ÖZELLİKLE BU DÖNEMDE KENDİ ÖĞRENCİLERİME DE SÖYLÜYORUM Kİ; DENEME ÜZERİNDEN ÇALIŞIN. BU AYLARI, HAFTALARI DENEME ÇÖZEREK DEĞERLENDİRİN. GÜNDE 1 DENEME ÇÖZÜN, ZAMANINIZ KISITLIYSA BİR GÜN SAYISAL KISMINI, BİR GÜN SÖZEL KISMINI, SONRAKİ GÜN TÜM DENEMEYİ ÇÖZÜN.

PEKİ DENEME SINAVLARININ FAYDASI NE OLABİLİR Kİ;
* SIKILMADAN 2 SAAT 20 DAKİKA SINAVDA OTURMAYI ÖĞRENİRSİN.
* SÜREYİ GÜZEL KULLANMAYI ÖĞRENİR, PRATİKLİK KAZANIRSIN.
* OPTİK KARALAMAYI VE KAYDIRMAMAYI ÖĞRENİRSİN.
* ÇALIŞMALARININ DERECESİNİ ÖĞRENİRSİN, TEDBİR ALIRSIN.
* KENDİNİ DEĞERLENDİRİR, DAHA SIKI ÇALIŞIRSIN.
* BİLDİĞİNİ SANDIĞIN EKSİKLERİNİ GÖRÜR VE GİDERİRSİN.
* YAVAŞ OLDUKLARINI FARK EDERSİN, HIZLANMAYA ÇALIŞIRSIN.
* FARKLI SORU ÇEŞİTLERİ, SORU KALIPLARI GÖRÜRSÜN.
* PUAN HESAPLAMASI YAPARSIN, HEDEF DÜZENLERSİN.
* TG DENEMELERLE BRANŞ SIRALAMANI GÖRÜRSÜN.
* TG DENEMELERLE RAKİPLERİNİN DURUMUNU GÖRÜRSÜN.
* SINAV KAYGINI YENERSİN, PANİK YAPMAMAYI ÖĞRENİRSİN.
* HANGİ BÖLÜMDEN ÇÖZMEYE BAŞLAYACAĞINA KARAR VERİRSİN.

DENEME SINAVI ÖNCESİ VE SONRASI;
* DENEME SINAVINI ÖZELLİKLE SABAH SAATLERİNDE (MÜMKÜNSE 09:30) UYGULAYIN. SINAV ORTAMINIZ SESSİZ VE DÜZENLİ OLSUN. MASADA ÇÖZMEYE ÇALIŞIN. KESİNLİKLE SÜRE TUTMALISINIZ. DENEMEYİ MUHAKKAK CİDDİYE ALIN. TELEFONUNUZU KAPATIN, İNTERNETİNİZİ KAPATIN. EVDE İSENİZ ODANIZI KİTLEYİN, DERSHANEDE İSENİZ ORTAMI SESSİZ HALE GETİRİN. DENEME ORTASINDA LAVABOYA VEYA BAŞKA BİR ŞEYE KALKMAYIN. DENEMEYİ YARIM BIRAKMAYIN, SÜRESİNİ GEÇİRMEYİN. 5 DAKİKA BİLE FAZLADAN SÜRE KOYMAYIN.
* DENEME SONRASINDA 15-20 DAKİKA DİNLENDİKTEN SONRA HEMEN DOĞRU-YANLIŞ VE BOŞLARINIZA BAKIN. NETLERİNİZİ HESAPLAYIN NOT EDİN. (DİĞER DENEMELER İLE KARŞILAŞTIRIN, İSTATİSTİK TUTUN). YANLIŞLARINI, BOŞLARINIZI HEMEN TEKRAR ÇÖZMEYE ÇALIŞIN. ÇÖZEMEZ İSENİZ ÇÖZDÜRÜN. (ÇÖZÜMLÜ DENEME TAKIMLARINI SEÇERSENİZ DAHA İYİ OLACAKTIR). DENEME SIRASINDA YAVAŞ ÇÖZDÜKLERİNİZİ, SÜRE KAYBEDEREK ÇÖZDÜKLERİNİZİ DE İŞARETLEYİN Kİ SINAV SONRASINDA KISA YOLU ÜZERİNDE ÇALIŞIN. BİR DENEME SINAVI SONRASI DEDİĞİM ŞEKİLDE DEĞERLENDİRME YAPILMAZSA DENEMENİN FAYDASI AZALACAKTIR. ÇOK YANLIŞINIZ VE BOŞUNUZ OLAN DENEME SINAVLARINI TEKRAR ÇÖZMEK ÜZERE SAKLAYIN.

DENEME SINAVI OYUNU (BÖYLE BİR OYUN UYDURABİLİRSİNİZ)
– DENEME SINAVINI UYGULADIKTAN SONRA DEĞERLENDİRME ESNASINDA HATA YAPTIĞIN VEYA BOŞ BIRAKTIĞIN SORUNUN KONUSUNDAN CEZA OLARAK MİNİMUM 10 SORU ÇÖZ. İŞLEM HATASI YAPTIĞIN SORUNUN KONUSUNDAN CEZA OLARAK MİNİMUM 5 SORU ÇÖZ. SÜRE YÜZÜNDEN YETİŞTİREMEDİĞİN SORU SAYISININ 2 KATI KADAR SORU ÇÖZEBİLİRSİN. EVET BELKİ DE SAÇMA AMA DENEME SINAVINI EĞLENCELİ HALE GETİRMEK GEREKİRSE DENENEBİLİR.

(AYLAR ÖNCE PAYLAŞTIĞIM BİR YAZIMI ALINTILAMAK İSTİYORUM)

DURDURAMAZSIN!

* Önlisans okur veya mezun iken; bazen komşu oğlunun, amca kızının fakülte kazanma başarılarının konuşulduğu acı veren sohbetlerin kulak misafirliğinde;
bazen bir iş mesaisinde fakülte mezunu bir çömezin yetki ve ücretinin kıskançlığında;
bazen bir kreşte, bazen bir şantiyede, bazen bir avukat bürosunda…
bazen de lisans mezunu eleman arayan bir iş kapısından boş dönülünce başlar herşey.

* sonrası mı?
Durduramazsın. Hani lisede derslerden kaçan, meslek yüksekde kitap yüzü açmayan, vizelere, yazılılara son gün yarım yamalak çalışan o adamı var ya o adamı işte durduramazsın. Ona bunu yapmayacaktın; sen uyuyan devi canlandırdın. O artık gerilmiş bir ok gibidir, hedefine er geç ulaşacaktır.

ŞU MÜBAREK MİRAÇ KANDİLİ HÜRMETİNE; RABBİM HEPİNİZİ HEDEFİNE ULAŞTIRIR İNŞALLAH.

AZİZ HOCA.

 

DGS için önemli linkler aşağıda verilmiştir.

DGS FORUM

BAŞARI ÖYKÜLERİ

DGS REHBERLİK YAZILARI

DGS 2015 TABAN PUANLARI

2015 DGS PUAN HESAPLAMA

ÜNİVERSİTE TANITIMLARI

DGS İSTATİSTİKLERİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ