Reklam
Reklam
DGS | Dikey Geçiş Sınavı | DGS Puan Hesaplama | DGS Tercih Robotu

Nasıl Bir Çalışma Programı Yapılmalı?

Nasıl Bir Çalışma Programı Yapılmalı?

Bir yerden çalışmaya başlamak gerek ama nasıl sorusunun cevabi hep bir program yapıp uymaliyimla başlar, sonra yapılan programa uyulmayarak zaman kaybı ile biter.

Benim tavsiyem aslında şu günde şu konu, bu saatte bu ders gibi programlar değil de günlük ve haftalık koyulan hedeflere ulaşma programı şeklinde düzenlenmelidir. Mesela bu hafta şu eksik olduğum konuları çalışmalıyım, günde en az 200 soru çözmeliyim gibi.

Yeni başlayanlar veya konu eksiği çok olan arkadaşlar müfredat içerisinde bulunan konuları önemine ve kendi seviyesine göre önümüzdeki 3-4 haftaya bölüştürerek program yapmalıdır. Ama şu saatte, şu günde bunu yapayım değil de bu hafta bu konuları bitireyim şeklinde düzenlenmelidir.

Ayrica çok önemli bir program bileşeni de tekrarlardir. Yani yapilan ders çalişma programina her hafta en ez 1 konu tekrari konmalidir. Bir de deneme sinavi ve kontrolü eklenirse programin işlerliği ve faydasi artirilir. Ne kadar konu eksiğin olursa olsun, muhakkak bol soru çözümü çalişma programinizda olmalidir.

notebook-731212_640

Ille saatlere endeksleyecekseniz kendi bünyenize, herhangi bir işte çalişiyorsaniz mesai saatlerinize, okuyorsaniz okul saatlerinize, evli veya evli-çocuklu iseniz ev durumunuza göre en verimli ve istikrarli çalişacağiniz saatleri en iyi siz bilirsiniz. Bu sebeple programin saatlerini bu durumlari göz önüne alarak belirlersiniz.

Ama ne yapip, ne edip programa uymalisiniz, aksi takdirde programi hazirlarken, kağida dökerken bile zaman kaybediyorsunuz, hatta size uyumsuz bir program sizde ümitsizliğe de yol açabilir.

Önceleri hafif, sonralari yoğunlaşan programlari daha çok öneririm, yani programiniz sabit kalmamali, canli-aktif bir program olmali. Minik oyunlar, cezalar, ödüller, istatistikler katarak daha heyecanli,zevkli ve tabi ki faydali hale getirebilirsiniz.

Programin iyisi dolu dolu olan değil, senin uyabildiğin dolulukta olanidir.

Başarilar dilerim.

Aziz hoca

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ