Reklam
Reklam
DGS | Dikey Geçiş Sınavı | DGS Puan Hesaplama | DGS Tercih Robotu

2018 DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2018 DGS Hakkında gerek facebooktwitter ve dgsli.org‘a yolladığınız mesajlar sonrasında, genel bir bilgilendirme yapma gereği duyduk. Aşağıda verdiğimiz bilgiler ÖSYM’nin yayınlamış olduğu resmi bilgilerdir. Daha fazla bilgi almak için sitemizi ve FORUM sayfamızı ziyaret edebilir. Bizlere Soru-Cevap bölümünden soru sorabilirsiniz.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

21 Temmuz 2018 tarihinde yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları 16 Ağustos 2018 tarihinde “https://sonuc.osym.gov.tr” adresi üzerinden açıklanacaktır. Sonuçlar açıklandığında Dgsli.org ve  mobil uygulamamızdan duyuruda bulunacağız.

 DGS TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ve Dgsli.org ‘dan öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM’nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

Beklentilerinizi ve düşüncelerini yorum olarak aşağı yazabilirsiniz.

 

DGS Forum

DGS REHBERLİK YAZILARI

DGS İSTATİSTİKLERİ

DGS Facebook Sayfası

DGS Facebook Soru Çözüm Gurubu

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Avatar Nurbayan dedi ki:

    Merhaba iyi günler ben lisans meunuyum aynı zamanda önlisans mezunuyum . Ve bir tane daha önlisans okuyorum. Benim size sorum şu ki çok merak ettiğim bir durum. Ben tercih yapıcam mezun olduğum önlisans diplomam ile ama diğer okumaya devam ettiğim önlisans programının bitmesine 1 sene var . Acaba kayıt olduğum da lisansa. Diğer önlisans proğramım da bitince o diploma ile onun tamamlanacağı lisans programına yatay geçiş yapabilir miyim ? Dgs ya da ortalama ile . Bilgilendirebilir misiniz ? Biraz karışık bir durum ama lütfen cevaplarsanız çok sevinirim . Şimdiden çok teşekkür ediyorum ?

BİR YORUM YAZ