DGS Dikey Geçiş Sınavı Dgsli.Org Forum'a Hoşgeldiniz.

Giriş Yap Üye Ol

Sohbeti görüntülemekte sıkıntı yaşıyorsanız tarayıcınızın çerezlerini temizleyin!
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tercih Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyim ?
#1
Meslek yüksek okulu mezunları ve açıköğretim fakültesi önlisans bölümü mezunlarını ilgilendiren DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sınavı 19 Temmuz tarihinde tüm Türkiyede sorunsuz bir şekilde gerçekleştir. Puanların açıklanmasından sonra sıra tercihlerin yapılmasına geldi. Sınav giren adaylar tercih kılavuzunun yayınlanmasını ve tercih tarihlerinin açıklanmasını bekliyor. Bu konuda daha resmi siteden bir açıklama yapılmadığını belirtelim. Yapıldığı zaman sitemizden bilgilendirmede bulunacağız.

Herkesin sorduğu merak ettiği sorulardan biri kaç tercih yapabilirim? 2012 DGS ile birlikte tercih hakkı 30’a çıkarıldı.2013 öncesinde 18 tercih hakkı vardı 2012’den sonra tercih sayısı 30 yükseltildi. Dolayısıyla tercih hakkınız 30 ve tercih yaparken gitmek istediğiniz yerler olacak şekilde yapın. Eğer gitmek istemediğiniz bir yer çıkar ve gitmezseniz seneye puanınızda kesinti olur. Bu nedenle iyi düşünmenizde yarar var.
Tercihlerinizi yaparken sadece bölümünüzle ilgili YÖK’ün belirlediği bölümleri tercih edebilirsiniz. Bölümünüzün dışındaki alakasız bölümleri tercih yapmayın ölü tercih olur. Kazanma ihtimaliniz yoktur.
Tercihlerinizi yaparken fikir vermesi açısından geçen seneki puanlara bakabilirsiniz ama asıl önemli olanın başarı sıralamaları olduğunu unutmayın. Başarı sıralamasına göre tercihlerinizi o doğrultuda yapın.
Maddi yönden yetersizseniz ikinci öğretim programlarını yazmamayı yada yazarsanız da kazandıktan sonra yüzdelik dilime girebilme şansınız varsa onu düşünerek yazınız.
Kılavuzdaki koşul ve açıklamaları dikkatli okuyun.
Gideceğiniz üniversitelerde zorunlu hazırlık okutuluyor mu, kaçıncı sınıftan başlatılıyor, eğitim dili hangi dili İngilizce mi gibi koşullar sonradan karşınıza çıkıp sizi şaşırtmasın. Forum sayfamızda bazı sizden gelen biligileri yazdık bu konu hakkında. Yeni bilgiler geldikçe güncellenecektir.
DGS tercihlerinizi sisteme girdikten sonra onay almayı unutmayın. Birçok arkadaş sisteme girdikten sonra onayı almadığından dolayı tercihleri vermemiş gözüküyor.
DGS tercih tarihleri hakkında kesin bir bilgi ÖSYM tarafından açıklanmasa da bu hafta içinde tercihlerin başlaması bekleniyor.
Soru Sormak İçin Soru Cevap Kategorisinde Yeni Konu Açarak Sorularınızı Sorunuz... (Tıklayınız...)

Birbirinizin Sorularına Cevap Vermekten Çekinmeyin Smile
Ara
Cevapla
Teşekkür Edenler:


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  ÖLÜ TERCİH NEDİR? Anıl 0 4,074 19-09-2017, Saat: 14:26
Son Yorum: Anıl
  TERCİH LİSTESİ VE SIRALAMASI NASIL YAPILIR? Anıl 0 6,123 19-09-2017, Saat: 14:21
Son Yorum: Anıl
  SINAV ÖNCESİ VE SINAV ANINDA BUNLARA DİKKAT! Anıl 0 5,661 22-07-2017, Saat: 11:50
Son Yorum: Anıl
Star YGS-LYS ile Okul Kazananlar DGS'den Tercih Yapabilirler mi? Anıl 0 5,665 10-09-2016, Saat: 15:17
Son Yorum: Anıl
  Tercih Hakkında Bilgi-Yardım-Destek BarisErtas 1 2,900 28-08-2016, Saat: 05:51
Son Yorum: Muratcan GÜZELLER

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi