DGS Dikey Geçiş Sınavı Dgsli.Org Forum'a Hoşgeldiniz.

Giriş Yap Üye Ol

Sohbeti görüntülemekte sıkıntı yaşıyorsanız tarayıcınızın çerezlerini temizleyin!
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kayıt İçin Hangi Belgeler Gerekli?
#1
Thumbs Up 
Kayıt İçin Hangi Belgeler Gerekli?
Tercih işlemeleri dün son buldu. Dgsli.org olarak tercih döneminde ve sonrasında sizlere destek vermeye devam ediyoruz. Şimdi sıra sonuçların açıklanmasında. Tercih sonuçları önümüzdeki bi kaç gün içerisinden açıklanması bekleniyor.  Mağdur olmamak için şimdiden gerekli belgeleri toplamaya başlamanızı öneririz. Adım, adım gerekli belgeleri Dgsli.org olarak sizler için hazırladık.
  • Tercihlerim sonucunda yerleşeceğime eminim. Ne gibi evraklar gerekmektedir? Şimdiden toplamalı mıyım?
Evet arkadaşlar bu belgeleri şimdiden toplamalısınız. Zaman az olduğundan herhangi bir mağduriyet yaşamamak adına eliniz hazır bulundurmanızda fayda var.Her üniversitenin ayrı bistediği belgeler olabilir. Bunları kazandığınız üniversitenin sitesinden bakabilirsiniz. Bunların dığında sizlere gerekli belgeleri maddeler şekilde  sıralıyacağız.
  1. Transkript belgesi. Notlarınızı ve başarı durumunuzu gösteren belgedir. Öğrenci işlerinden ve myo müdürlüklerinden verilmektedir.

  2. Onaylı Ders içeriği. Dgsli.org’a en çok gelen sorulardan birisi bu. Endir bu onaylı ders içeriği? Bu belge kazanacağınız okulda sizleri derslerden muaf etmek ve kaçıncı sınıftan başlayacağınızı belirlemek için çok önemlidir. Mutlaka onaylı olması gerekmektedir. Üstünde isim yazmadığından başkası da sizin alabilir. Öğrenci işleri vermektedir. İnternetten alsanız bile bu belgeyi onaylatmanız lazım. Transkript belgesi be bu belge ayrı belgelerdir. Karıştırılmaması lazım. Birisinde notlarınız ve isminiz yazarken, diğerinde ise o derste işlenen konular yazar ve genel bir belgedir.  Aöf öğrencileri, kayıtlı bulunduğu AÖF bürolarından temin edebilirler.

  3. Diploma ve ya Çıkış belgesi. Yeni mezunlar için diplomalar hemen hazır olmayabiliyor. Sizin kazandığınızda kendi üniversitenize başvuruda bulunup kazandığınız belirtirseniz ona göre çabuk hazırlayabiliyor bazı üniversiteler. Diplomanın mutlaka aslı olması gerekmektedir. Onaylı fotokopisi kabul edilemez.(AÖF hariç) Diğer durumda diplomayı alamadığınız zaman ise Çıkış belgesi alabilirsiniz. Staj yapmadan bu belgeleri alamazsınız , şartlı kayıt olabilirsiniz. Şartlı kayıt hakkında bilgi almak için sayfamızdaki Soru/cevap kısmına bakabilirsiniz.

  4. DGS sonuç belgesi. Gerekli değil ama yanınızda bulunsun.

  5. Lise diploması. Örgün 2 üniversiteye kayıt yapmayı engellemek için alınıyor. Bazı üniversiteler dgsli ‘den  istemiyor.

  6. Ön Kayıt Formu. Her üniversitede olmayabilior. Kazandığınız üniversitenin internet sitesinden indirerek doldurabilirsiniz. Kayıt zamanı istenir. Ama dediğim gibi her üniversitede olmuyor.

  7. Askerlik Tecil belgesi. Mezun olanlar  2 yıl tecil hakkına sahiptir.. Eğer bunu da doldurmuş iseniz DGS sonuç belgesi ile Tecil ettirip bu belgeyi  alabilirsiniz.  
  8. Yanınızda 10-12 vesikalık fotoğraf bulundurmayı ihmal etmeyin.
 
*Bu yazının tüm hakları Dgsli.org’a aittir. www.dgsli.org biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©
Ara
Cevapla
Teşekkür Edenler:


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  DERSHANEYE GIDEMEYENLER ICIN +110 REHBERI Alacet10 8 7,636 28-06-2018, Saat: 13:38
Son Yorum: supporters
Information DGS 2016 Şartlı Kayıt Duyurusu Anıl 3 5,102 28-05-2017, Saat: 17:59
Son Yorum: maktela
  Sınava Hazırlanırken Hangi Kaynakları Kullanmalıyız? Anıl 1 3,925 07-02-2017, Saat: 05:44
Son Yorum: Şenay Kurtoğlu
  EK YERLEŞTİRMELER İÇİN BİLGİLENDİRME (SORU-CEVAP) Anıl 0 3,058 16-09-2015, Saat: 19:21
Son Yorum: Anıl

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi