DGS Dikey Geçiş Sınavı Dgsli.Org Forum'a Hoşgeldiniz.

Giriş Yap Üye Ol

Sohbeti görüntülemekte sıkıntı yaşıyorsanız tarayıcınızın çerezlerini temizleyin!
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dgs sonrası yatay
#1
Merhaba kolay gelsin. Ben 2015 yılında dgs ile bir üniversiteye yerleştim ancak bazı nedenlerden dolayı memleketime yatay geçiş ile dönmek istiyorum . Dgs ile yerleşen bir öğrenci yatay geçiş yapabilirmi ? Hangi yollarla yapabilir şartları nedir ? Merkezi puan haricinde bir yol varmı ? Bir çok yere sordum her yerden farklı cevaplar aldım . Yardımcı olabilirmisiniz?
Ara
Cevapla
Teşekkür Edenler:
#2
DGS ile yerleşen kişilere çoğu üniversite yatay geçişle kabul etmiyor. Örn; odtü yatay geçiş şartlarında dgs öğrencisi kabul edilme diye bir madde koymuş. Kolay kolay kabul eden kimsede yok. Yatay geçişte ygs-lys puanı baz alındığından bu durum dgs öğrencileri için sorun çıkartıyor. Yönetmelikte dgs ile ilgili kesin bir madde bulunmamakta. Bu yüzden yatay geçiş yapmak istediğiniz okulun öğrenci işlerinden veya sitesinden bilgi almanız daha sağlıklı olacaktır.
Ara
Cevapla
Teşekkür Edenler:
#3
(01-05-2016, Saat: 03:26)Anıl Adlı Kullanıcıdan Alıntı: DGS ile yerleşen kişilere çoğu üniversite yatay geçişle kabul etmiyor. Örn; odtü yatay geçiş şartlarında dgs öğrencisi kabul edilme diye bir madde koymuş. Kolay kolay kabul eden kimsede yok. Yatay geçişte ygs-lys puanı baz alındığından bu durum dgs öğrencileri için sorun çıkartıyor. Yönetmelikte dgs ile ilgili kesin bir madde bulunmamakta. Bu yüzden yatay geçiş yapmak istediğiniz okulun öğrenci işlerinden veya sitesinden bilgi almanız daha sağlıklı olacaktır.

Teşekkür ederim
Ara
Cevapla
Teşekkür Edenler:


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş Ek Madde 1 Yatay Geçişi Vuslat 5 15,576 21-10-2019, Saat: 14:48
Son Yorum: Tealc
  Bir yatay geçiş sorusuna cevabım.. Vuslat 0 2,021 06-12-2018, Saat: 02:59
Son Yorum: Vuslat
  Dgs ile giren kişilerin Kurum-İçi Yatay Geçiş yapması emremutlu93 0 4,537 26-08-2016, Saat: 11:04
Son Yorum: emremutlu93

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar:
2 Ziyaretçi