DGS | Dikey Geçiş Forum

Tam Versiyon: dgsye girme hakkım varmı ? yokmu ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhabalar ;

Şuan alel acele yana yana her yere bakıp bir cevap aradığım için siteyi bulup üye oldum ve bu sorum repost olmuş ise özü dileyerek başlıyorum efendim.

2016'da DGS'ye girdim ve özel bir okula gidebilecek puan aldığım için ve benim özel okula gidebilecek maddi durumum olmadığı için tercih dahi yapmamıştım, 2017 DGS'ye çalışayım derken 2016 DGS açıklandıktan sonra küçük kardeşime lösemi teşhisi konuldu ve onun için çabaladım iyileşebilmesi için fakat 1 şubatta vefat etti bu süre arasında YGS başurusunda bulunup sınava girdim ve bugün açıklanan YGS'de istediğim sonucu alamadım açıkcası barajı bile geçemedim affedersiniz bir gerizekalı olarak sorum şu; YGS'ye girdiğim için bu sene yapılacak olan DGS'ye girebilir miyim bu hakkım halen var mı ? Bu hakkımı kaybedersem bütün okul hayatımın defteri kısmen kapanmış olacak ve bu hakkımı kaybetmekten korkuyorum, YGS'ye girip hiçbir şey yapamayıp barajı bile geçemeyip 2017'de ki DGS'ye girebilir miyim lütfen yardımcı olabilir misiniz yana yakıla cevap arıyorum.
Öncellikle başın sağolsun kardeşim. Allah sabır versin. Bu şartlar altında istediğin sonucu alaman normal. Kendini sakın o dediğin sıfatla adlandırma. Çok zor bir süreçten geçiyorsun. Soruna gelecek olursak YGS ile DGS arasında herhangi bir bağlantı yok. Mayıs ayı sonunda DGS için kaydını yapıp sınava girebilirsin. Bölümün için yeterli puanı alabilir ve kazanırsan da okuyabilirsin. Hiç bir engel yok anlayacağın. Bu sene olmazsa şayet önümüzde ki senede denemeni öneririm. Planlı bir çalışma ile hedefine ulaşabilirsin. Yolun açık olsun. Başarılar...