DGS | Dikey Geçiş Forum

Tam Versiyon: DGS Belirsizliği! Dgsliler Açıklama Bekliyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
2016 DGS tamamlanmasının ardından cevaplanmayı bekleyen bir çok soru ortaya çıktı. Dgsli.org'a facebook ve Forum üzerinden ulaşan adaylar yaşanan karmaşıklığa dair cevap aramaktadır. Bu konu hakkında bir kaç hususa değinmek isitiyoruz.

2016 DGS ile ilk defa cevap kağıdı yerine kare kod sistemi kullandı. İlk defa kullanılması bazı aksaklıkları beraberinde getirildi. Bir çok sınav görevlisi, bilgilendirmede, doğru yönlendirmede yetersiz kaldı. Koca bir yıl emek sarf eden çabalayan arkadaşlarımız sınavda eksik kodlama yaptı. Bizde bunu üzerine bir yazı kaleme almıştık. Emek veren çabalayan arkadaşlarımızın, doğru şekilde bilgilendirmesi yapılmayan bir sınav yüzünden hayallerinden olmasın diye.... "Eksik Kodlama Nedir? Detaylarını BURDAN okuyabilirsiniz."

Ancak olayın diğer bir yüzü daha var...

Gelen çoğu mesajda diğer adaylar kodlama yapmayanların sınavlarının iptal olması için başvuruda bulunacaklarını belirtiyorlar. Gerekçeleri de şu; " Bize herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Sınav kitapçığını 9:30' a kadar açmamıza izin verilmedi. Saat geldiğinde kitapçığı açtık ve o zaman kodlanacak yerler olduğunu gördük. Sınav süresi içinde bu alanları doldurduk. 3-5 dk arasında bir zamanımız sınav süremizden bu yüzden gitti. Bu süre zarfında kodlama yapmayan adaylar benden avantajlı konuma geldi. Benim kodlama ile kaybettiğim sürede diğerleri belkide beni istediğim okula sokacak netleri yaparak önüme geçti. Bu yüzden kodlama yapmayanların sınavı iptal olsun."

Şimdi bu arkadaşların sayısı az değil. Gerçekten tarafsız düşünüldüğünde bu arkadaşlarımıza kimse haksız diyemez. Ancak diğer taraftan da belki hazırlanmak için ne zorluklar çekip sınava giren arkadaşlarımız, kasıtlı olmadan kodlama yapmayı unuttukları için sınavlarının iptal olması da çok acımasızca olacaktır.

Bir çok sınav görevlisi;

-arkadaşlar alfabetik kodlama yapmanıza gerek yok onlar sizin için değil!

-Kitapçıkta kodlama varmış, bakın oraya. (Sınavın ortasında!)
gibi söylemlerle sınav hakkında bilgisiz oldukları veya yeteri kadar bilgilendirmedikleri görülmüştür. Bir çok sınav salonunda öğrencilerin uyarmasıyla kodlamalar yapılmıştır.

Buradaki sorumlu olan olayın tek tarafı olan ÖSYM gönderilen onca dilekçe ve başvurulara rağmen tek bir kelime açıklama yapmamıştır. ÖSYM'nin görevi sadece 80 TL sınav ücreti alıp kenara çekilip ne yaparsanız yapın demek midir? Yoksa sınav sorularını yayınlayan olursa dava açarız. Telif hakkı isteriz demek midir? Bunca DGS'li net bir açıklama bekliyor. Bizde Dgsli.org olarak DGS'lileri savunan, dgsli öğrencilerin sesini duyurmaya çalışan bir site olarak soruyoruz. Cevap bekliyoruz.

Sözün özü ÖSYM bir açıklama yapmalıdır. Dilekçeler dikkate alınıp iptal mi olacak yoksa yeni bir çözüm mü bulunacak? Herkes gibi bu olayın takipçisi olacağımız bilinsin.

Dgsli.org Site Yönetimi

Genel Anket- 2016 DGS Sizce Nasıldı?
2016 DGS Sayısal Soru Tartışmaları
2016 DGS Sözel Soru Tartışmaları


*Bu yazının tüm hakları Dgsli.org’a aittir. www.dgsli.org biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©
Anket sonuçları şuan %50-50. Enteresan...
Twitter abbas güçlüye topluca sorunlar yazılsa o yardımcı olur
Sınav görevlilerinin bile doğru düzgün haberi yoktu.
Burayı ne yapacağız diye sorduk bos birakin dedi sınav gorevlisi diğeride dur ben gideyim soruyum.
Gitti sordu geldi bişey demedi.herkes sınava başladı.
Eksik bilgiliendirmenin sorumluluğu bir senenin çop olmasi olmamali ama bir yandanda diğer taraf varki en az 5-6dk kodlamaya gidiyor şimdi geçerli sayılsa bu seferde kodlama yapanlara haksizlik olacak.

Bu DGS de iyice yılan hikayesine döndü.
(27-08-2016, Saat: 15:59)Radko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Twitter abbas güçlüye topluca sorunlar yazılsa o yardımcı olur

Ben yazdım fakat kollektif bir hareket olmadığı için dikkatini bile çekmemiştir Smile
Öncelikle herkese geçmiş olsun.Ben sanırım şanslı kısımdaydım ve sınavdan önce kitapçığı kontrol ederken gördük o kısmı doldurduk.Ancak doldurmayan arkadaşların bence kesinlikle bahanesi olamaz .Çünkü kocaman doldurulması zorunludur yazıyordu.Bu sınava giren herkes belli eğitimler almış insanlar her şeyi bir kenara bırakacak olsak okuma yazmaları var.Bir haksızlık var ise sınav başlayınca dolduranlara olmuştur.Onlar için diyebilecek hiçbir şey yok.Sınav görevlilerinde hiç mi suç yok diyecek olursanız.En büyük suç onlar ve ÖSYM de .Sen ÖSYM olarak 250 bin insanın girdiği sınav yap, yeni bir sistem uygula ve de bilgilendirme yapma görevlilere bu çok saçma bir durum.Ayrıca doldurmayacaksınız diyen görevlilerinde sağlıklarından şüpheliyim sadece okuyup öğrencinin dolduracağını anlayabilirlerdi.Bu durumda olacak olan kuvvetli ihtimal doldurmayan çoğunluk var ise sınavları kabul edilecek olan sınav süresinde dolduranlara olacak.Umarım herkesin istediği olur.