DGS | Dikey Geçiş Forum

Tam Versiyon: 2016 DGS’de Büyük Değişiklik
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
2016 DGS için yapılan değişiklik ÖSYM'nin yayınlandığı kılavuz ile kesinleşti. İlk kez DGS için kullanılacak!
Sitemizden daha önce sizlere bu değişikliğin duyurusunu yapmıştık. Buradan inceleyebilirsiniz. 2016 KPSS Lisans sınavında eski sistemin uygulanması, bu değişikliğin önümüzdeki senelerde geçerli olacağını düşünüdürmüştü. Ancak ÖSYM resmi sitesinden yayınladığı kılavuzla kesinlik kazandı.
Her sorunun altında kare kodlu cevap anahtarı bulunacak!
SINAVDA KULLANILACAK SINAV KİTAPÇIĞI VE CEVAP ALANLARI
Sınavda uygulanacak test, tek kitapçık hâlinde adaylara verilecek ve adaylar cevaplarını sınav kitapçığının ilgili alanında (her sorunun bitiminde yer alan cevap alanlarına) işaretleyeceklerdir. Kitapçıkların tüm sayfaları ÖSYM’de taranacak, sayfa görüntüleri üzerinden görüntü işleme yöntemleriyle adayların işaretleri belirlenecek ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Her bir sınav kitapçığı matbaada özel olarak poşetlenecektir. Sınav kitapçıkları sınavda adaylara, salon görevlileri tarafından poşeti kapalı olarak, açılmadan ve rastgele dağıtılacaktır. Sınav kitapçığı poşeti adayın kendisi tarafından açılmalıdır. Sınav kitapçıklarındaki sorular birbirinin tamamen aynı olacak ancak, soruların veya sorulardaki seçeneklerin sıralanışı ile doğru cevabın yeri değişebilecektir. Bu nedenle her adayın cevap anahtarı da farklı olacaktır.
 SINAV KİTAPÇIĞI ÖRNEK SORU VE CEVAP
Bir simitçi elindeki 30 TL’nin tamamıyla fırından bir miktar simit almıştır.  Ertesi gün fırıncı, her bir simide 25 kuruş indirim yapmış ve bu simitçi 30 TL’ye bir önceki güne göre % 50 fazla sayıda simit almıştır. Bu iki günde simitçi fırından toplam kaç simit almıştır?
A) 80 B) 90 C) 100 D) 110 E) 120
[attachment=18]


Adaylar kendilerine verilen sınav kitapçığının üzerinde yer alan Sınava Giriş Kodu alanlarına sınava giriş belgelerindeki Sınava Giriş Kodunu yazacaklar, kodlayacaklar ve ilgili alanda onaylayacaklardır. Sınav kitapçığı üzerinde Sınava Giriş Kodu yazılıp kodlanmayan veya yanlış yazılıp kodlanan sınav kitapçıklarının değerlendirilmesi mümkün değildir. Bu işlemlerin eksiksiz ve doğru olarak yapılmasının sorumluluğu adaya aittir. Sınav kitapçığındaki bütün sorular çoktan seçmelidir. Her soru için beş farklı seçenek verilmiştir. Bu seçeneklerden yalnızca biri sorunun doğru cevabıdır. Cevaplar, her sorunun bitiminde yer alan cevap alanlarına işaretlenecektir. Adaylara cevap kâğıdı verilmeyecektir. Soru üzerinde işaretlenen cevaplara hiçbir işlem yapılmaz. Doğru cevap olarak işaretlenecek seçeneği gösteren yuvarlak alan dışarıya taşırılmadan, tam olarak ve belirgin bir şekilde doldurulmalıdır. Bir soru için birden çok cevap işaretlenmiş ise o soruya verilen cevap yanlış sayılacaktır. Cevapları değerlendiren optik okuyucu, iyi silinmemiş işareti de okuyabilir. Bu nedenle bir soruya verilen cevabın değiştirilebilmesi için, yanlış konulmuş işaretin temiz bir şekilde silinmesi gerekir. Özellikle, verilen bir cevap silinip yerine başka bir cevap işaretlenmediğinde bu işaret çok iyi silinmiş olmalıdır.
DİKKAT: İşaretlediğiniz bir cevabı değiştirmek istediğinizde, silme işlemini çok iyi yapmanız gerektiğini unutmayınız.
Ayrıca aşağıda verilen kurallara uymayı unutmayınız.
ADAYLARIN SINAVA GİRERKEN YANINDA BULUNDURMASI YASAK OLAN ARAÇ GEREÇ VE EŞYALAR
Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adayların sınav binalarına,  çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, anahtar, metal para gibi metal içerikli eşyalarla (basit başörtü iğnesi ve ince metal tokalı kemer hariç); her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı, ulaşım kartı vb. kartlarla,  cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla,  her türlü kesici ve delici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatla,  kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kâğıdı defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlarla,  su hariç yiyecek, içecek vb. gıda maddeleriyle  ilaç, alçı, sargı bezi, koltuk değneği vb. sağlık malzemeleri ve araçlarla gelmeleri kesinlikle yasaktır. (Engelli/sağlık sorunu olan adaylardan sınava engeli/sağlık sorunu nedeniyle bir araç gereç vb. ile girmesi gerekenlerin, kılavuzun “ENGELLİ/SAĞLIK SORUNU OLAN ADAYLAR VE SAĞLIK DURUMU/ENGEL BİLGİ FORMUNUN DOLDURULMASI” maddesini dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.).
*Bu yazının tüm hakları Dgsli.org’a aittir. www.dgsli.org biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. 
DGS için önemli linkler aşağıda verilmiştir.
DGS Başvurularını Kimler İnternetten Yapabilir?
DGS Online Başvuru - Videolu Anlatım
2016 DGS TABAN PUANLARI VE KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ.
2016 DGS Kılavuzu
2016 DGS PUAN HESAPLAMA MOTORU İÇİN TIKLAYINIZ.
2016 DGS SINAV ÜCRETİ
Kaçıncı Sınıftan Başlarım?
DGS Başarı Öyküleri
Çözülmüş Sorular - Online Soru Çözümü

DGS Forum
DGS REHBERLİK YAZILARI
DGS İSTATİSTİKLERİ
DGS Facebook Sayfası
DGS Facebook Soru Çözüm Gurubu