DGS | Dikey Geçiş Forum

Tam Versiyon: Şartlı Kayıt Hakkında Detaylı Bilgi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
arkadaşlar şartlı kayıtı biliyoz
20/04/2017 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında Yürütme Kuruluna verilen yetkiye dayanılarak, 2017 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2017-2018 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2017 DGS’de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilmeleri 13/09/2017 tarihli Yürütme Kurulu toplantısında uygun bulunmuştur.




şimdi şöyle deyim bu sene dgs ye gircem herhangi bir üniversiteyi kazandım dgs nin yerleştirme sonuçları atıyom ekim 2'de açıklandı ve ekim 5'şine kadar kayıt olacaksınız dedi.
ama benim stajım bitmedi stajımda ekim 20 sinde bitiyo ben şimdi ekim 20 sinde kayıt yaptırıp derslere girebiliyormuyum --- yoksa okuldan transkrip alıp tek stajım kaldıgını gösteren bir belge alıp [i]ekim 5'şine kadar kaydımı yaptırıp stajım bitincemi derslere başlıyom ----yoksa bahar yarıyılınımı bekliyorum derslere başlamak için[/i]
Hocam bu durum kayıt yaptıracağın okulun bahar yarıyılı kayıt dönemine bağlı. Sen kazandığın okulun bahar yarıyılının son gününden önce diplomanı alıp kesin kayıt yaptıramazsan hakkını kaybedersin ve seneye puanın kırılır. Yine de kesin olarak bilgi almak için biraz da internetten araştırmanı tavsiye ederim, 2 yıl önce araştırmıştım, yanlış yönlendirmek istemem.
(11-06-2018, Saat: 02:27)supporters Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hocam bu durum kayıt yaptıracağın okulun bahar yarıyılı kayıt dönemine bağlı. Sen kazandığın okulun bahar yarıyılının son gününden önce diplomanı alıp kesin kayıt yaptıramazsan hakkını kaybedersin ve seneye puanın kırılır. Yine de kesin olarak bilgi almak için biraz da internetten araştırmanı tavsiye ederim, 2 yıl önce araştırmıştım, yanlış yönlendirmek istemem.
eyvallah kardeşim ama bana kesin bilgi lazım 
kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2017-2018 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2017 DGS’de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilmeleri -------------burda söylüyo ama daha önce kayıt olanlar nasıl oldu