Reklam
Reklam
DGS | Dikey Geçiş Sınavı | DGS Puan Hesaplama | DGS Tercih Robotu

2010 KPSS iptal oldu, şimdi ne olacak?

2010 KPSS iptal oldu, şimdi ne olacak?

 

Ankara 1. İdare Mahkemesi, 2010 KPSS genel Kültür ve Genel Yetenek sınavlarını iptal etti.

Öncelikli olarak, bu karar ÖSYM’ye tebliğ edilecek.

ÖSYM’ye yapılan tebliğ sonrasında, ÖSYM bu kararı, 30 gün içinde, tüm kamu kurumlarına iletecek.

657 sayılı Kanunun 98/b bendinde “b) Memurluğa alınma şartlarından her hangi birini taşımadığının sonradan anlaşılması veya memurlukları sırasında bu şartlardan her hangi birini kaybetmesi” halinde kamu görevine son verilmesine imkan tanıyan bir kanun hükmü yer almaktadır.

Kamu kurumları, ÖSYM’nin kendilerini bilgilendirmesi sonrasında, 657’nin bu maddesine dayanarak, 2010 KPSS puanı kullanılarak yapılan tüm atamaları iptal edecektir.

Yukarıda açıkladığımız süreç, hükümetin hiçbir tedbir almaması, hiçbir düzenleyici işlem yapmaması halinde yaşanacakları göstermektedir.

Ancak, sınavın iptali halk deyişle kurunun yanında yaşın da yanması anlamına gelmektedir.

Geciken adalet adalet değildir sözünün haklılığı bugün bir kez daha ortaya çıkmıştır. 6 yıldır bir şey yapmayan Devletin, yargının, 6 yıl sonra aldığı bu karar binlerce memuru üstelik artık 6 yıllık olmuş memuru, hiçbir kusuru olmamasına mağdur edecektir.

Bu nedenle, yasal bir düzenleme yapılması gerekmektedir.

Yasal bir düzenleme yapılmadığı sürece hiçbir bürokratın, risk alıp “mahkeme kararını şöyle yorumluyorum böyle yorumluyorum” diyerek dar şekilde yorumlaması mümkün değildir. Zira mahkeme, bir bütün olarak 2010 KPSS’nin tümünü, yoruma yer bırakmayacak şekilde iptal etmiştir. Yani 2010 sınavı yok hükmündedir.

Hükümet yasal bir düzenleme yapmayı düşünürse, sınav sonuçlarında geçmiş yıllara göre önemli sapma gösteren net sayılarını (örneğin 110 net ve üzeri) esas alarak, bir düzenleme yapabilir. Buna göre, belirli bir net ve üzeri yapanların sınavı iptal olur, diğer adaylardan bu durumdan etkilenmez.

Onbinlerce masum aday düşünüldüğünde yasal bir düzenleme yapılması kaçınılmazdır.

Umarız yetkilliler, hiçbir kabahati olmamasına rağmen, 2010 KPSS puanına dayanarak bir hayat kurmuş olan kamu personelini mağdur etmez.

memurlar.net

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ