DGS Dikey Geçiş Sınavı Dgsli.Org Forum'a Hoşgeldiniz.

Giriş Yap Üye Ol

Sohbeti görüntülemekte sıkıntı yaşıyorsanız tarayıcınızın çerezlerini temizleyin!
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ÖSYM'den Skandal Uygulama
#1
Thumbs Down 
[Resim: attachment.php?aid=1]

ÖSYM'nin yapmış olduğu uygulamalara alışmıştık yada alışmak zorunda kaldık. Buda onlardan birisi.ÖSYM, bugüne kadar, hep, yaptığı sınav işlemlerinden dolayı para alıyordu. Bu para alma işlemi de; sınav hazırlığı, telif ücretler, matbaa, dağıtım gibi maliyetlerden dolayı normal karşılanıyordu. Ancak, Başkanlık bu kez internet üzerinden yürütülen tercih işlemleri için para almaya başladı.
Dün yayımlanan YLSY ek tercih kılavuzunda yer alan açıklamaya göre, 461 adet kadro için internet üzerinden ek tercih alınacaktır. ÖSYM, tercihte bulunacak adayların bankaya 10 TL yatırmasını istemiştir. Bu uygulamayla birlikte, ÖSYM internet üzerinden de tercihlerde para almaya başlamıştır.
İşsiz adaylardan 10 TL alınması ve bu yolla adayların, ÖSYM'ye kar sağlayacak bir unsur olarak görülmesi hoş değildir.

100 bin kişinin yapacağı bir tercihte ÖSYM'nin elde edeceği gelir 1 milyon TL'dir. Eski parayla bu 1 trilyon demektir. ÖSYM'nin temel amacı kar amacı gütmeyen bir kuruluş olmasıdır. ÖSYM bu uygulamasıyla kamu kurumu olma vasfından uzaklaşmaktadır. Yetkililerin bu anlamsız ücretlendirmeye son vermesi bekleniyor.


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   
Ara
Cevapla
Teşekkür Edenler: vakitnakit
#2
ben şaşırmadım. Bi sınavdan 60-70 lira para alıyorlar onuda doğru dürüst yapamıyolar. Bu kada insan yokluklar içinde okumaya çalışırken ösym cebini doldurmaya baksın. Tercih işlemi yapınca ösym'nin kotası m bitiyorda para istiyorlar. Neyin parası bu ?
Ara
Cevapla
Teşekkür Edenler:
#3
ÖSYM bi nevi tefeci gibi olmuştur elini veren kolunu kaptiriyordu simdi elini veren kendi ile tum ailesini kaptirmakta eğitim bedava denip ye kurkum ye demek te ayri bir ironi
Cevapla
Teşekkür Edenler:
#4
Bu parayı alması yasal değil bikere.. Biz öğrencilerin bir sendikası olsa keşke. Ösym'nin bu 10 Tl ücreti alması şekil bakımındanda yanlış, çünkü sınav giderleri bahane edilerek bu para sadece sınavı kazananlardan toplanıyor. Sınavı kazanmayanlardan, tercih aşamasında herhangi bir ücret alınmıyor halbuki sınav giderleri için her salona 1 gözetmen 1 sınav başkanı , sınav binasına güvenlik, sınav binası başkanı, Sınav soru-cevaplarının nakliyesi vs.. gibi büyük maliyeti var ama tercih yaparken bu gibi masrafların hiçbiri yok.
Özet olarak alınan ücret alınmaması gerekir, alınsa bile bu şekilde alınmaması gerekir...
Ara
Cevapla
Teşekkür Edenler:
#5
(28-03-2015, Saat: 14:31)selmansanli Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu parayı alması yasal değil bikere.. Biz öğrencilerin bir sendikası olsa keşke. Ösym'nin bu 10 Tl ücreti alması şekil bakımındanda yanlış, çünkü sınav giderleri bahane edilerek bu para sadece sınavı kazananlardan toplanıyor. Sınavı kazanmayanlardan, tercih aşamasında herhangi bir ücret alınmıyor halbuki sınav giderleri için her salona 1 gözetmen 1 sınav başkanı , sınav binasına güvenlik, sınav binası başkanı, Sınav soru-cevaplarının nakliyesi vs.. gibi büyük maliyeti var ama tercih yaparken bu gibi masrafların hiçbiri yok.
Özet olarak alınan ücret alınmaması gerekir, alınsa bile bu şekilde alınmaması gerekir...

Nerden ne kadar kopartırsak kar diye düşünülüyor malesef. Öğrenci=müşteri ne yazık ki
Ara
Cevapla
Teşekkür Edenler:


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  ÖSYM'nin Haksız Ücret Talebi Yargıya Taşındı ! Anıl 0 4,057 04-03-2015, Saat: 21:02
Son Yorum: Anıl

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi