DGS | Dikey Geçiş Forum

Tam Versiyon: DGS 2016
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar ben tıbbı laboratuvar teknikerliği son sınıf öğrencisiyim.Bu sene dgs sınavıyla biyomühendislik ya da moleküler biyoloji ve genetiğe geçiş yapmak istiyorum ilk 5 üniversite sıralamamda Yıldız Teknik,İstanbul Üniversitesi,İstanbul Teknik,İzmir Yüksek Teknoloji ve Çanakkale On Sekiz Mart var sizce kaç net yapmak gerek sayısaldan ve üniversite tercihim ve bölüm doğrumu sizce yoksa direkt hemşireliğemi odaklanmalıyım???? Düşüncelerinizi bekliyorum...
Sana önerim ilk önce hangi mesleği yapmak istediğini seçmen. İnternette bir sürü yazı var mesleklerle alakalı, sonrasında bu işleri yapan kişilerle görüşmen artısı eksisini iyi düşün, tart. ilerde pişman olma. sonrasında okulu seçersin. Anketine katıldım.
Biyomühendislik ile Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümlerini bitiren birileri ile tanışıp fikir alman daha sağlıklı olacaktır kanımca. Ülkemizde ki genel sistem içerisinde Hemşire kadar çok Biyomühendis veya Genetik'çi yoktur tahminimce. Birde,Hemşirelik bölümünü bitirince KPSS de istediği Cüzi puanı alıp Hemşire olabilirsin. Türkiye'de kalırsın. Biyomühendislik veya Moleküler Biyolojiyi okurken tahminimce yurtdışı yapman gerekir,ki bu lehine olur. İş bulma oranlarını hiçbir sayfayı/veriyi kaynak edinmeden karşılaştırınca benim görüşüm Hemşireliğin daha yüksek olduğu yönünde. Ayrıca,bende anketine oy verdim ve eğer Moleküler Biyoloji ve Genetik ise İzmir Yüksek Teknoloji. Yanında Biyomühendislik için şurayı da bir inceleyebilirsin(http://www.gtu.edu.tr/kategori/307/3/biy...islik.aspx)