DGS | Dikey Geçiş Forum

Tam Versiyon: DGS SİSTEMİ DEĞİŞMELİ Mİ ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Ön lisansı bitirip Lisans tamamlamak için girdiğimiz bu sınavın Sınav tarihinden aylar aylar geçmesine rağmen normal tercihlerin bile 1 ay önce açıklanıp çoğu arkadaşımızın daha yeni ders muafiyetlerinin belli olması ve sınav dönemi gelmesine rağmen ek tercihlerin sonuçlarının hala belli olmaması izlenimlerime göre DGS'li öğrencileri bunaltmış aşırı derecede bıktırmıştır. Bu nedenle sizde bir DGS'li olarak bu sınav sistemine nasıl bir değişiklik getirilmesini önerirsiniz.


Yorumlarınızı beklyorum...  Huh
ben buna bir sistem bile demiyorum en fazla 30-40 kişiik kontenjan için 70₺ karşılığında 120 soru çözüyoruz ama elimize geçen koca bi sıfır çünkü en fazla 50 kişilik bir kontenjan için en az 1000 - 2000 kişi başvuruyor dolayısıyla yüksek puanlar dahi elde etseniz bazen 1 - 2 puan fark ile yerleşemiyorsunuz ek tercihlerden bile 15₺ para isteniyor hayır sınavı anlarımda güvenliği soru hazırlaması çözümlenmesi falan filan lan ek tercihten ne gideriniz varda para istiyosunuz üstelik benim ek tercihimde gidebileceğim 15 - 18 kontenjan var tenezzül dahi etmedim öğrenciyi müşteri yerine koyan sistemi kuran kişiye burdan tüm DGS liler adına sülalesine selam olsun !
2 sene okuyup tekrar 0 dan başlama olayına bi el atılmalı bence. Ya ben zaten 2 sene okumuşum bi şekilde yaşım ilerlemiş hazırlıkla beraber 5 sene daha okuyorum. Dgs nin amacı mesleki eğitimi arttırmak iken neden bizlere bu kadar zulüm var ki.
Kesinlikle değişmeli , 2 sene önlisans oku, çalış didin sınavı kazan, sadece 10 ders muaf etsinler , işlerinin hepsi 3 haftada halledilsin konulardan geri kal, ayrıca 3 senede bitirebilmen icin dönem başı 40 AKTS' lik ders al ve hepsinden kalmadan geçme zorunluluğunda hazırlık okuyanları saymıyorum bile , bu işlerinin halledilebilmesi için sayısız dilekçe hazırla, saymadığım ve söyleyecek daha çok sözüm var ama kısaca şunu söyleyeyim (YA ÖNLISANS DIYE BIŞEY OLMASIN YADA ÖNLISANS OKUYANLARIN DGS DIYE BIR UMUDU OLMASIN)
DGS öğrencilerinin 2. Sınıf öğrenci olarak görüldüğü konusunda ki görüşümü şiddetle yineliyorum...