DGS | Dikey Geçiş Forum

Tam Versiyon: Zorunlu hazırlık sınıfı olan bölümleri tercih edecekler için bazı uyarılar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Zorunlu hazırlık sınıfı olan bölümlere gittiğiniz zaman dikkat etmeniz gereken birkaç  husus var. Zorunlu hazırlık sınıfı olan bölümlerde eğer 2 yıl hazırlığı geçemezseniz ilişiğiniz kesiliyor 2.yıl sonunda yaz okulu hakkı verilmiyor ve ilişğiniz kesildiği için merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş de yapamıyorsunuz. Sadece zorunlu hazırlık sınıfında başarısız olanların Türkçe bölümlere geçiş hakkı var ve bu da ÖSYM tarafından tercih ile yapılıyor puanınızın yetmediği yerlere geçemediğiniz gibi DGS kontenjanı yüzde 3 ve yerleştirme işlemleri kasımda yapılıyor yani hiç o şekilde geçişe kalmamak lazım bir de sadece vize finalden kalmış olacaksınız devamsızlıktan kalırsanız yine bu yolla geçiş hakkınız yok yani süreç komple sıkıntılı. O yüzden zorunlu hazırlık olan yerlere gidişte 1 sene kalırsanız çok dikkatli olun. Ha unutmadan 1 sene kalıp merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçişe kalırsanız ve yine zorunlu hazırlık sınıfı olan okul tercih edecekseniz karşıdaki okul sizi sadece muafiyet sınavına alıyor hazırlık okutmuyor eğer o sınavı geçemezseniz başvurunuzu kabul etmiyor. Bu gibi saçma sapan birçok şey var dikkatli olun derim.
Odtü, itü ve hacettepe nin Dgs den gelenlerin pek çoğunun gözünğn yaşına bakmadıklarını duymuştum iş yerinde arkadaşlardan. Ösym Dgs den öğrenci gönderiyor mecburen alıyorlar ama sene sonu direkt şutluyorlar. Kalite amaçlı yaptıkları kesin. Bence bu riske hiç girilmez.
(18-08-2018, Saat: 22:29)cagdasdogramaci Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Odtü, itü ve hacettepe nin Dgs den gelenlerin pek çoğunun gözünğn yaşına bakmadıklarını duymuştum iş yerinde arkadaşlardan. Ösym Dgs den öğrenci gönderiyor mecburen alıyorlar ama sene sonu direkt şutluyorlar. Kalite amaçlı yaptıkları kesin. Bence bu riske hiç girilmez.

Onlar mahalle dedikodusu. Ordaki hocalar senin bölüme hangi sınavla ne şekilde geldiğinle vs.  ilgilinmez dahası bilmez dahi. DGS'lilerin orda tutunamayışı DGS'li olduklarından değil. Bunlarda öğretim çok ağırdır.Tutunamayanlar da sadece DGS'liler değil bu ağır öğretime katlanamayan YKS'lilerde oluyor. Çalışıp azimli olan başarıya uğraşır elbet ama bu saydığın okullarda başarıyı yakalamak hakikaten çok zor.
Bir soruda benim olacak mesela hazırlık sınıfına kayıt olduk geçemedik o yaz Kıbrıs’a ya da başka bir özel üniversiteye yatay geçiş yapabiliyor muyuz
Evet şartları sağlıyorsan yapabilirsin