DGS Dikey Geçiş Sınavı Dgsli.Org Forum'a Hoşgeldiniz.

Giriş Yap Üye Ol

Sohbeti görüntülemekte sıkıntı yaşıyorsanız tarayıcınızın çerezlerini temizleyin!
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ya ölene dek pişman olacağım ya da tam tersi..
#1
Merhaba.
Umarım bu yazı bir çok kişiye ulaşır ve geri dönüşler alabilirim , nitekim gerçekten bütün bir hayatım uğruna çok riskli bir karar almış bulunmaktayım.
şu an mezun olarak üniversite sınavına hazırlanıyordum uzun bir süredir, eşit ağırlıkçıyım ve açık söylemek gerekirse kendimden pek bir umudum yok yapabileceğim en iyi şey pdr o da en uç ihtimal..
Durum bu kadar vahimken düşündüm bayağı, bu sene gitsem de iyi bir yer olmayacağı ve geleceğimde beni genel hatlarıyla  iyi bir hayatın beklemeyeceği bir gerçekti. Ne yapmalı ne yapmalı ! diye kafayı yemek üzereyken bir alternatife rastladım, DGS. şu an önümde ilk üniversite sınavı için yaklaşık 2 ay var ve herhangi 2 yıllık bölüm için puanım  şimdiden garantili ve hayli iyi. Sıradan bir 2 yıllık önlisans programına girip ortalamamı yüksek tutup 2 yıl çalışırsam köklü bir üniversiteye girebilirim diye düşünüyorum.. Alacağım bu kararı pratiğe dökersem neyle karşılaşacağımı inanın hiç bilmiyorum fakat gerçekten bi fikire ihtiyacım var. Kafam  o kadar bulanık ki, karmaşanın arasında kalmış gibi hissediyorum. Dgs gerçekten risk içeriyor mu ?
Ara
Cevapla
Teşekkür Edenler:
#2
Neden hiç cevap yok ki
Ara
Cevapla
Teşekkür Edenler:
#3
ben de aynı durumu yaşıyorum mezun oldum ve yapamadım kaldıramadım dgs için iki yıllık yazıcam bu sene
Ara
Cevapla
Teşekkür Edenler:
#4
allah sabır versin kolay şey değil
Ara
Cevapla
Teşekkür Edenler:
#5
merhaba dostum sana vereceğim tavsiye 2 yıllık bir bölüme gitmen ve sıkı bir dgs proğramı yapıp çalışman inan bana istedigin 4 yıllık bölümü kazanman bu yoldan daha kolay olur 2011 yılında liseden mezun oldugumda bana dershane hocam tavsiye etmişti bende inat edip gitmedim illa 4 yıllık bölüm kazanacagım diye uğraştım 2013 yılına kadar ve sonuç hüsranla sonuçlandı ama ben yılmadım 2013 ile 2015 arası iş de çalıştım sonra 2 yıllık inşaat teknolojisi bölümünü tercih ettim ve bu sene mezun oluyorum 1 yıl uzatma ile genel anlamda bakarsan pişmanlığım çok fazla 2011 2 yıllıga gitmediğim için o zman gitsem belkide şuan inşaat mühendisliğini bitirmiştim ama olsun şuan mutlu oldugum bir işim var 5 yılldır çalışıyorum ve aileme yük olmadan okulumu bitiridim ve şuanda mühendisliği bitirecegime inanıyorum o yüzden ne olursa olsun hayallerin neyse peşinden koşmaya devam et. Sakın yorulma bu yolda. inşallah yardımcı olmuşumdur
Ara
Cevapla
Teşekkür Edenler:


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi