Reklam
Reklam
DGS | Dikey Geçiş Sınavı | DGS Puan Hesaplama | DGS Tercih Robotu

DGS’de Yanlış Bilinen Gerçekler

YANLIŞ BİLİNEN GERÇEKLER

1- Yanlış: dgs’ye sadece myo mezunları başvurabilir.

Doğru: myo mezunları ve myo son sınıfta okuyanlar.

2- Yanlış: alttan ders(ler)i olan dgs’ye giremez.

Doğru: tüm dersleri alttan olan son sınıf öğrencisi dgs’ye girebilir.

3- Yanlış: alttan ders(ler)i olan dgs’de tercih işlemi yapamaz.

Doğru: tüm dersleri alttan olan dgs’ye girmiş kişi tercih işlemini gerçekleştirebilir.

4- Yanlış: alttan ders(ler)i olan dgs’yi kazansa bile kayıt olamaz, yerleşemez.

Doğru: tek dersi ilk dönemden olan, stajı veya bitirme projesi vermemiş kişi dgs’yi kazanır ise şartlı kayıt hakkından fayadalanabilir. Kazandığı yılın ilk döneminde myo mezunu olarak, geçici mezuniyet belgesi ile kazandığı okula kayıt olur, diğer seneden (okuldan okula değişebilir) başlayabilir.

5- Yanlış: kayıt sırasında myo’da görülen her dersten muaf olunabilir.

Doğru: bu yetki üniversite senatolarına verilmekle beraber yıldan yıla, aynı üniversite içinde bölümden bölüme değişebiliyor. Üniversitelerin arasında ortak bir standart yok.

6- Yanlış: kazanılan lisans bölümünde muhakkak 1.sınıftan başlanılıyor.

Doğru: yine aynı muafiyetlerde olduğu gibi yıldan yıla, bölümden bölüme değişebiliyor. 1’den başlatan da var, 2 ve 3.sınıftanda. Çoğunluk 1. Sınıftan başlatıyor, ancak üstten ders alma imkanın olabildiği için yine 3 senede bitirebiliyorsun.

7- yanlış: ilk sene intibak senesidir, bu yıldaki derslerin birini ikisini veya daha fazlasını veremeyenin okuldan ilişiği kesilir.

Doğru: intibak yılı sistemi kaldırıldı. Dolayısıyla 2’den fazla ders bırakanın ilişiği kesilir uygulaması da kaldırılmış oldu. Eskiden bu intibak yılında kazanan kişi öğrenci sayılmazdı, askerlik ertelemesi yaptıramazdı ve bu durum da tarihe karışmış oldu. Ancak 1.sınıfta uyuşmayan dersler verildiği için fark tamamlama uygulaması devam etmiş oluyor.

8- yanlış: meslek yüksek okulunda aa, ba, bb ile verdiğim bütün derslerden muaf olunabilir.

Doğru: olabilirsin de, olmayabilirsin de. Myo’da aa ile verdiğin ders dönemlik, kazandığın lisansta aynı ders yıllık olabilir. Myo’da ba ile verdiğin ders türkçe, kazandığın lisansta aynı ders ingilizce olabilir. Kredi sayıları uyuşmuyor olabilir. Senatolara kalmıştır, standart bir uygulama yoktur.

9- yanlış: hazırlık sınıfında kalınır ise okuldan ilişik kesilir.

Doğru: bazı okullarda hazırlık sınıfında kalan kişi türkçe eğitim veren hazırlık sınıfı olmayan bir üniversiteye aynı bölüme gönderilebilir. Öğrenciye’de seçenekler arasından seçme imkanı verilebiliyor. Veya aynı üniversitede mezuniyete kadar verilmek şartı ile devam edilebilir. Yine uygulamalar üniversiteden üniversiteye değişebiliyor. Bu durumu kılavuzda koşul olarak görebiliyorsunuz.

10- yanlış: bir senenin veya bir dönemin sonunda bazı nedenlerden dolayı üniversiteden memnun kalınmazsa herhangi bir üniversiteye geçiş yapılabilir.

Doğru: yatay geçiş veya merkezi yerleştirme ile geçiş yapılabiliyor. Ancak yatay geçiş için derslerin dönemlik veya yıllık ortalaması sonucu oluşan okul başarı puanına bakılarak, ilgili üniversitelere tercih yapılarak geçilebilir. Son sınıfta ve ilk sene yapılamaz. Üniversiteden üniversiteye değişmekle beraber dönem aralarında veya yıl sonlarında belirlenen tarihlerde tercih usulü ile yapılabilir. Bir kaç senedir uygulanan merkezi yerleştirme sistemi ile geçiş henüz tam oturmamıştır. 2 sene önce bir çok üniversite tarafından uygulanan sistem geçen sene bazı üniversiteler tarafından uygulandı. Son alınan kararla, ilgili yılın puanı (kazanılan üniversiteye başlanırken alınan puan) geçiş yapılacak yılın puanına (geçiş yapılmak istenen üniversitenin aynı bölüm puanına) eşit veya fazla ise yapılabiliyor. Ancak burada da puanların standart sapma ile yıllar arasındaki farklılaşmasını da göz önünde bulunduracak olur ise ilgili yazıda anlatılmak istenen şu olmalıydı ve öyle de olacaktır. Aynı yıl içinde puanlar karşılaştırılmalıdır.

11- yanlış: dgs ile kazananların yatay geçiş veya erasmus,farabi hakları yokmuş.

Doğru: hayır var, dgs ile kazanlar da aynen ygs-lys ile kazananlara aynı haklara sahiptir. İlgili üniversitenin her öğrencisi aynı haklara sahiptir.

12- yanlış: dgs ile kazananlara farklı gözle bakılıyor, hocalar bırakmaya çalışıyor, öğrenciler küçük görüyor.

Doğru: bugüne kadar dgs ile yerleşen öğrencilerimden aldığım bilgilere ve dgs ile yerleştiğimde hissettiğim durumlara göre öyle bir uygulama veya davranış yok. Hocaların çoğu senin dgs ile geçtiğini bilmezler bile. Öğrencilere de gelince zaten büyük bir bölümü yaş olarak küçükler, üst sınıflardan alttan dersi kalanlardan olduğunuzu düşünen büyük bir kesim var. Dgs ile geçildiği bilinse bile bir kaç üniversitede bir kaç öğrencinin davranışını genellememek gerekir.

13- yanlış: dgs ile kazananlara yurt çıkmıyor.

Doğru: dgs ile kazanların yurt başvuruları ygs-lys ile kazananlarla aynı tarihte olmuyor. Yurtların ygs-lys ile kazanlarla dolduğu düşünülüyor. Yurt-kur genel müdürlüğünden aldığım bilgilere göre dgs için de kontenjan ayrılıyor ancak giren sayısına oranla biraz düşük ama yine de dgs ile kazanıp yurda yerleşen her yıl yüzlerce öğrenci var.
14- yanlış: dgs ile kazananlar burs veya kredi alamıyor.

Doğru: hayır alabilir. Ancak öncelik myo’da burs-kredi alıp, ara vermeden kazananlara veriliyor. Burs alan bursa devam edebiliyor, kredi alan krediye devam edebiliyor. Ancak yine burada sınıf uyumluluğu da önemli. İlk 2 senesinde (myo’da) alan öğrencinin lisans bölümünde 3. Ve 4. Sınıfta alması gerekiyor, çünkü 4 yıl olarak verilebiliyor. Yani yönetmeliğe göre burs veya kredi çıkmış olsa bile lisansın ilk yılı 3. Sınıfa denk gelirse alınabiliyor, diğer türlü 1-2 sene bekleniyor. Fakat uygulamalarda çok farklılıklar oldu. Myo’da burs-kredi alıp, dgs ile ara vermeden kazananlardan alamayanlar olduğu gibi, myo’da burs-kredi almayıp, ara vererek kazanlardan alanlar oldu. Bu durumlara bu sene şahit olduk. Ayrıca maddi durumu müsait olanlardan alanlar olduğu gibi, maddi durumu sıkıntılı olanlardan alamayanlar oldu. Yani tam bir standart uygulanamadı. Yine yönetmeliğe göre konuşacak olursa myo’da burs-kredi alıp ara vermeden kazananlar burs-kredi başvurusu yapmayacak, sadece kazandığını öğrenci belgesi ile ibraz edecek. Ancak önceden burs-kredi almayan, dgs ile ara vererek kazanan veya ara vermeden kazananlar ise burs ve kredi başvurusu yapacak.
15- yanlış: dgs ile bir lisans bölümü kazandıktan myo diploması okula teslim edildiği için mezun olununca myo diploması yanıyor, lisans diploması alınıyor.

Doğru: myo diploması kazanılmış bir haktır. Bu durumda iptali söz konusu olamaz, lisanstan mezun olduğunuzda myo diplomanızı da geri alabileceksiniz. Böylece 2 üniversite (bir önlisans, bir lisans olmak üzere) mezunu olmuş olacaksınız.

16- yanlış: dgs’ye sadece 3 kere veya 5 kere girme hakkı vardır.

Doğru: dgs’ye girme hakkı sınırsızdır, önceki 3-5 yıl girme hakkı uygulamaları kaldırılmıştır.

17- yanlış: dgs ile bir lisans bölümüne yerleşilirse ve dgs ile kazanılan fakülteden mezun olunursa tekrardan dgs’ye girme hakkı yoktur.

Doğru: hayır vardır. Dgs ile kazanılan fakülteden ister mezun olun, ister okumaya devam edin, ister bitirmeden kayıt sildirin tekrar dgs’ye girebilirsiniz. Hatta tekrar aynı bölümü veya tekrar aynı üniversiteyi yazabilirsiniz. Arka arkaya aynı myo diploması ile bir kaç fakülte okuyabilirsiniz.

18- yanlış: dgs ile bir yere yerleştikten 1-2 sene sonra tekrar dgs ile bir bölüm kazanılırsa ikisi birden okunabilir.

Doğru: dgs ile örgün (1.öğretim, 2.öğretim, uzaktan eğitim dahil – aöf ve aöf uzaktan hariç) bir lisans bölümüne yerleşildiğinde bir ya da bir kaç sene sonraki dgs’ye tekrar girilebilir. Ancak yine bir örgün lisans kazanılır ise ve önceden kazanılan bölümde okumaya devam ediliyor ise aynı anda iki örgün bölüm okunamaz. İlkinden kayıt silinmesi gerekiyor.

19- yanlış: dgs ile bir sene lisans bölümüne kayıt yapılırsa ancak o zaman hemen sonraki sene okul puanı kesintisi olur.

Doğru: yerleşme sonuçlarına göre ilgili bölümü kazanmışsan, ister kayıt ol, ister olma sadece 1 sene sonrasındaki dgs’de puan kesintisi olacaktır. Puan kesintisi okul puanın 1/4’ü (%25i) kadar olacaktır. Bu da 6-12 puan arasına tekabül ediyor.

Örnek 2,5 ile mezun olmuşsan 30 puan yerine 22,5 puan eklenecek ve kayıp 7,5 puan olacak. (bu da 2014 verilerine göre sayısalcılar için 2,5 sayısal netine eşittir, eşit ağırlıkçılar için yaklaşık 2 sayısal, 2 sözel nete eşittir.)

Örnek 3,5 ile mezun olmuşsan 42 puan yerine 31,5 puan eklenecek ve kayıp 10,5 puan olacak. (bu da 2014 verilerine göre sayısalcılar için 3,5 sayısal netine eşittir, eşit ağırlıkçılar için yaklaşık 3 sayısal, 3 sözel nete eşittir.)

20- yanlış: dgs’ye eklenecek okul puanı maksimum 80, minimum 40 puan olacaktır.

Doğru: sonuç belgende maksimum 80, minimum 40 yazabilir ancak bu son puana eklenen öbp (ön lisans başarı puanı) değildir. Örneğin öbp olarak size 75, 65 gelebilir, sonuç belgende de bu yazabilir. Ancak bu yerleşme puanına bu şekilde yansımaz. Öbp’nin %60’ı puana eklenti yapılır.

Örnek 4’lik sistemde 2,5 ile mezun olmuşsan 2,5 x 20 = 50 önlisans başarı puanıdır, ancak 50×0,6=30 puan eklenecektir. (daha kısa bir yol vereyim; eklenecek öbp= mezuniyet puanı (4’lük) x 12 buradan 2,5×12=30 (direk eklenecek puanı verir)

Örnek 100’lük sistemde 75 ile mezun olmuşsan 80’liğe çevirmen gerekir. 75×0,8=60 sonra 60×0,6=36 puan eklenecektir. (daha kısa bir yol vereyim; eklenecek öbp= mezuniyet puanı (100’lük) x 0,48 buradan 75×0,48=36 (direk eklenecek puanı verir)

*** üniversiteler arası geçişler yedi şekilde olur. Sınavsız geçiş, dikey geçiş, yatay geçiş, merkezi yerleştirme geçişleri, farabi, erasmus ve özel durumlarla olan geçişler.

Sınavsız geçiş: (kısaca) meslek liselerinden myo’ların ilgili bölümlerine, myo’lardan aöf’lere (3.sınıfa) geçiş (2016 yılında kaldırıldı. 2016 yılı ve sonrasında aöf için sınava girilmesi gerekiyor.)

Dikey geçiş: (kısaca) dgs ile myo’lardan ilgili lisans bölümlerine geçiş

Farabi: (kısaca) yükseköğretim kurumları arasında 1 ya da 2 yarı yıllık öğrenci değişimi ile geçiş

Erasmus: (kısaca) avrupa birliği (yabancı üniversiteler arası) öğrenci değişim programı ile geçiş

Özel durumlar: (kısaca) hastalık, özel tedavi vb. Durumlar ile geçiş

Aziz hoca

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 187 YORUM
  1. Avatar taner dedi ki:

    merhaba işletme yönetimi ön lisans öğrencisiyim şuan 3 tane alttan dersle 2 yılı bitirdim ve önümüzde ki dgs ye girerek lisans yapmak istiyorum alttan derslerimle dgs’ yi kazandığım zaman lisans yapabilir miyim? ikinci dorum ise bolu aibü myo öğrencisiyim ve yine okuduğum okulun 4 yıllığını istiyorum acaba o okulun öğrencisi olduğum için öncelik hakkım var mı?

  2. Avatar Ahmet aydın dedi ki:

    Merhaba.mimarlık 3.sınıfta iken statik dersini geçemiyorum diye ygs ye girip insaat teknolojisine kayıt oldum ordan dgs ile gelen arkadaşlar statikten muaf oluyordu.bu sene Haziran’da bitirdim ve statiklerden muaf olmak icin gerekli belgelerimi verdim ama beni muaf etmediler.bu konu hakkında bi bilginiz var mı

  3. Avatar Selçuk dedi ki:

    Önlisan bölümünden mezunum alttan 5 dersim var dönemim uzadı dgs girip aöf tercih yapabilirmiyim

  4. Avatar Fatih dedi ki:

    2 yıllık lojistik okuyorum. Stajı yapmadan DGS girilebilir mi? Kazansam bir sıkıntı çıkar mı?

  5. Avatar akın dedi ki:

    iyi günler hocam.Ben 1.sınfım suan 2yıllık bilgisayar programcılıgı okuyorum..stajımı veya yaz okulu 2.seneme denk geldinde dgs’den yerleşme hakkım oluyor mu? staj puanı diplomamı etkiliyor.

  6. Avatar Kenan dedi ki:

    Sağlık myo mezunuyum. Sağlık bölümü dışında başka bir bölüm tercih edebilir miyim? Mesela hemşirelik yerine mühendilik gibi.

  7. Avatar Elif dedi ki:

    Geçen seneki dgs puanımla bu yıl dgs ye girmeden tercih yapabilirmiyim

  8. Avatar Taha dedi ki:

    Merhabalar, diyelimki DGS sınavına girdim ve sonra sıra tercih sırasına geldi. Hangi durumda not ortalamam veya puanım düşmez ?
    1)Tercih yaparsam.
    2)Tercih yapmazssam.
    3)Tercih yaptığım halde üniversiteyi kazanamazssam.
    4)Tercih yaptığım üniversite beni kabul etmez ise.

  9. Avatar aylin dedi ki:

    merhaba ben radyoloji bölümünde okuyorum hemşireliğe tamamlamak dgs ye girmek istiyorum ama bi önceki diploma silinir diyolar doğru mu acaba

    1. DgsliOrg DgsliOrg dedi ki:

      Niye silinsin ki 🙂

  10. Avatar Canberk dedi ki:

    Geçici mezuniyet belgesi alıp DGS girdikten sonra tercih edilen okul dondurulabiliniyor mu? Veya alttan olan derslerimi verebilmek için ne kadar müddet veriliyor? AÖF başvuru yapsam kayıt olabilir miyim?

  11. Avatar İsa Mert dedi ki:

    Ön lisansı bitireli 2 yıl oldu, fakat stajımı henüz vermedim ve aynı zamanda kpss ile infaz ve koruma memuru oldum fakat dgsye girip +2 yıl aöf daha yaparak lisans mezunu olmak istiyorum. Staj buna engel olur mu? Veya aöf kayıt yaptırdıktan sonra stajı verme şansım olur mu? Mail ile bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler ??

  12. Avatar Turan Acu dedi ki:

    Simdi ben 2 yıl ön lisans tan sonra +4 yıl dahamı okuyacam yoksa 2 yılmı

    1. Avatar Deniz dedi ki:

      Merhaba bn insaat teknolojisi okuyorum bu yıl sınava girecem fakat 1.dönemden 1 dersi seçemedim ve sadece o dersim kaldı yine şartlı kayıttan faydanalabiriyim

  13. Avatar Ömer dedi ki:

    Merhaba ben Bilgisayar Programcılığı son sınıf öğrencisiyim.Bu sezon 1 dersim seneye kaldı dgs de okul kazansam yerleşebilir muyum ?

  14. Avatar meral dedi ki:

    adalet 2.sınıf 2. dönemimden bir dersim kaldı ve dgs merkezim 3 ders sınavı merkezleri ile uyuşmadığından iki sınavdan birine giremeyeceğim, bu durumda dgsye girsem hukuk fakültesi tercihi verebilir miyim alttan kalan dersimi sonradan vermek koşulu ile? ya da dgs giriş merkezimi değişemiyor muyum?

  15. Avatar Necati Ekinci dedi ki:

    Dgs yi kazanmak için ortalama şartı varmı? Yani fakultelerin ortalama şartı varmı? Mesela 2.50 den az olmucak veya 3.50 den az olmucak gibi.mesela ben 2.00 ile mezun olsam ve fakulte kazanacak kadar puan yapsam kazanabilirmiyim? Kontenjanlar çok az olduğu kafama takildi..

    1. DgsliOrg DgsliOrg dedi ki:

      Mezun olduysanız hiçbir sıkıntı yok.

  16. Avatar Osman dedi ki:

    Benim alttan bir tane seçmeli dersim var ben bu dersi yaz okulunda alıyorum verirsem DGS yapabilir miyim ? Bu konu hakkında farklı şeyler okuyup ,duyuyorum . Yardımcı olursanız sevinirim. TEŞEKKÜR EDERİM

    1. DgsliOrg DgsliOrg dedi ki:

      2. maddeye tekrar bakmanı öneririm 🙂

  17. Avatar Abdullah dedi ki:

    Dgs baraj varmı barajı geçtikten sonramı okul puanı ekleniyor hiç bir bilgim yok

  18. Avatar melisa dedi ki:

    merhaba önlisans öğrencisiyim alttan 5 dersim kaldı dgs ye girip kayıt yaptırabilirmiyim ?

  19. Avatar zeynel dedi ki:

    Tek ders neden sadece 1. dönem kabul ediliyor ? Ben 2. dönemden kaldım arkadaşım 1. dönemden ikimizde sınava aynı gün gireceğiz o kazanırsa girebilecek ben giremeyecek miyim ?

  20. Avatar Adnan yeşik dedi ki:

    Şuan açıktan adalet okumaktayım 2.sınıf öğrencisiyim şuan 6 dersim var dgs e gireceğim diyelim ki açıktan veya başka bir okul tercih vereceğim adalet bitmeden alttan ders alıp 3.sınıfa geçebilir miyim yoksa dgs e boşuna mı girmiş olacağım

  21. Avatar Emre dedi ki:

    İyi Günler dilerim,Burda ki her bilginin doğruluğunu taahhüt ediyor musunuz? Çünkü Şuan bir dersim var ve burda ki her yazılanlar bana umut verdi.

    1. DgsliOrg DgsliOrg dedi ki:

      Sitemiz bir bilgilendirme sitesidir. Burada her yazan bilgi size ön bilgilendirme yapmak amacıyla kurumlardan veya üyelerin tecrübelerine dayanarak verilmektedir. Daha detaylı bilgileri ÖSYM veya üniversitenizden edinebilirsiniz.

  22. Avatar Emire dedi ki:

    Merhaba ben 2015 senesi dgs sınavına girmeden direk AÖF lisans programına dikey geçiş yaptım. Şimdi aöf de aktifim fakat 2019 da ilk kez DGS sınavına gireceğim ve örgün okumak istiyorum. Sınava girebilir miyim? öğrenciliğimi sildirmem mi gerekir? en geç ne zaman sildirebilirim? ( ne kadar aktif kalabilirsem kar benim için) Aöf den ? yardımcı olabilirseniz sevinirim.

  23. Avatar Serpil dedi ki:

    2 yıllık aöf adalet mezunuyum. 2018 Dgs ye başvurdum. Mezun.olduğum bölüme göre açıköğretimde hangi bölümleri tercih edebilirim. Hukuk gibi bi hedefim yok. Sadece 4 yıllığa tamamlamak istiyorum. Tercih edeceğim bölümlerin sadece 3 ve 4 sınıflarınımı tamamlıyorum. Aöf adalet önlisans mezunu olarak dgs de kaç doğru soru yapmam lazımve aöf den hangi bölümleri secebiliri.. Yanlış doğruyu götürüyormu hiç bilgim yok. Bu konularda bilgi verirmisiniz

  24. Avatar pnr dedi ki:

    Ben 2 yillik ilk ve acil yardım bölümünü okudum ayrica ortaöğretihm3 hemsire mezunuyum ortaöğretim mezunu olrak kpss ye girmek için ekim 7 ye kadr mezun olmamam lazim bu yuzden onlisanstan ders biraktim yanj suan tekderste vermem gereken bir dersim var buna rağmen dgs ye girip 4 yıllık bir bölüme tercih verebilirmiyim aceba LÜTFEN ZAMANIM HİÇ KALMADI ACIL CEVAP VERIN ?

  25. Avatar Mhmt dedi ki:

    İyi günler ben bu sene üniversite sınavına da dgsye de girdim üniversite sınavımın sonucu iyi geldi tercih yapacağım. Dgs sonucu da iyi gelecek gibi ordan da tercih yapabilir miyim yaparsam eğer ikisini de kazanırsam haklarım elimden alınır mı?

  26. Avatar dmn dedi ki:

    ben lisans mezunuyum başka bir ön lisans bölümü okuyorum dgs ye girebilir miyim

  27. Avatar srp dedi ki:

    ben dgs yi kazandım ve kayıt oldum okula ama gidemedim 1 sene gecti bu ıkıncı sene olacak tekrardan dgs ye girme hakkım varmı eger girersem kazandıgım bölüm iptal mi olur

  28. Avatar Aişe dedi ki:

    Merhabalar aöf halkla ilişkiler ve tanıtım bitirdim dgs girdim sözel puanım 210 eşit ağırlık puanım 196 fakat ben halkla ilişkiler olarak tamamlamak istemiyorum özel bir üniversiteye gidip formasyon alacağım bir bölümde bitirmek istiyorum bu mümkün mü acaba ?

  29. Avatar Elif dedi ki:

    2018 dgs sıavıda sadece türkçe yaptım sınav sonucuma baktığımda aldığım puanlar yazmıyor sadece netlerim yazıyor 2 ýılı adalet okdum 4 ýılığa tamamlamak ıçín âöf bölümlerine tercih yapabirmiyim

  30. Avatar Herzen dedi ki:

    Merhaba ben bilgisayar programcılığı bölümü mezunu yum DGS girdim ve sayısal bazda 0,5 engeline takildim sıralama ve puan bilgisi yok tercih verebilme gibi bir ihtimalim var mı?

  31. Avatar Gzmdn dedi ki:

    Merhaba ön lisanstan kaç yıla kadar dgs ye girilebiliyor beb 2012 de mezun oldum başka bi üniversitede şuan açıktan okuyor gözüküyorum dgs ye girebilir miyim

  32. Avatar MUZAFFER CAN AYDIN dedi ki:

    Merhaba benim iki sorum var

    1.sorum¨2 yıllık örgün bilgisayar programcılığı mezunuyum
    dgs ile 4 yıllık aöf yerlesirsem kaç yıl daha okurum¨

    2.sorum ¨dgs ile 4 yıllık aöf okuyan biri
    aöf bitirmeden tekrar dgs ye girebiliyor mu¨

    Yardımcı olursanız cok ama cok sevinirim
    cok güzel ve gerekli bir hizmet yapıyorsunuz.

  33. Avatar Elif dedi ki:

    Merhaba 🙂 Ben açıköğretim 2. sınıftayım 2 dersim kaldı mezun olmam için ama biri güz dönemi diğeri bahar dönemi 🙂 tercih yapıp kazanma imkanım var mı ?

  34. Avatar Birce dedi ki:

    Arkadaşlar sizce diyetisyenlik mi hemşirelik mi

    1. Avatar ali sevilgen dedi ki:

      Hemşireliğin avantajı iş sahası çok yüksek devlette ve özel sektörde iş bulman daha kolay dezavantajı ise herkesin üstesinden kalkabileceği bir meslek değil

  35. Avatar Xqxqxq dedi ki:

    Ben 2 yıl bankacılık okudum diyelim bunu dgs ile başka bir alanda yükselttim(geçiş yapabiliyorum) , yükselttiğim bölüm 4 yıl sayılıp elimde ekstra bankacılık mı olmuş olacak?

  36. Avatar Elifsu dedi ki:

    Merhaba ben uzaktan öğretim çocuk gelişim ikinci sınıftayım. Benim ikinci sınıftan alttan dersim kaldı. Dgsye girmeyi düşünüyorum. Dgs yi kazandığım okula kayıt yaptırıp örgün öğretimde eğitimime devam edebilir miyim? Alttan kalan dersimi vermek şartıyla?

  37. Avatar Zeynep dedi ki:

    Hocam Ben suan 2. Sınıfın benim alttan derslerimden dolayı.sinif bir dersi almadım ve senem uzadi ben dgsye girebilimiyim bu yil

  38. Avatar ali sevilgen dedi ki:

    Ben 1 sene ara vererek dgs ile bir bölüme yerleştim önlisansta burs alıyordum kredi veya burs alma olasılığım var mı varsa öğrenci belgemi ibraz ederek mi yoksa normal şekilde belirtilen tarihte başvurumu yapmalıyım?

  39. Avatar Beyza Nur dedi ki:

    Hocam önlisans mezunuyum acıköğretime kayıt yaptırdım dgs ye girebilir miyim

    1. Avatar deniz dedi ki:

      girebiliyomusun

  40. Avatar deniz dedi ki:

    gençler bir sorucam ben şimdi çocuk gelişimi okudum ek tercihte halka ilişkiler seçiyorum AÇIK ÖĞRETİM dgsye bir daha girebilirmiyim #dgs2018

  41. Avatar Elo dedi ki:

    Merhaba şuan 2. Üniversite adlı çıkarılan hakkı ben kullandım ve iü ye açık öğretim olarak kayıt yaptırdım şuan okuyorum 1. Sınıfım ama ben dgs ye de girip lisans yapmak istiyorum her hangi bir sorun teşkil edip etmiceği hakkında bi fikrim yok acaba sorun olur mu dgs ye girip 2 okuluda aynı anda okuyabilirmiyim ?

  42. Avatar Eylem Yelken dedi ki:

    Merhaba iyi günler, ben bir konu hakkında bilgi almak istiyorum, Ben 2013 yılında üniversiteyi kazandım ama bölümü beğenmediğim için gitmedim yani ilk yıl kaybım öyle oldu. Sonra 2014-2015 yıllarında okuduğum iki sene zarfında da düzenli olarak bölüme gittim ve derslerimi verdim. yalnızca bir dersten dolayı okulum uzadı 2 sene kadar yani 2 yıllık bölümü 5 yılda bitirmiş oldum yine de bu kadar uzamasına ve bunca yıll olmasına rağmen, DGS’ye girme hakkım var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

  43. Avatar Nur dedi ki:

    Merhaba, 2017 Önlisans mezunuyum 1 yıl ara verdikten sonra bu yıl DGS ile yerleştim KYK burs-kredi alamadım ara vermemden ötürü + 2. Sınıf gözüküyorum. Önümüzdeki yıl 3. Sınıf olarak gözükmeye başladıktan sonra başvuru hakkım kredi-burs alma şansım var mıdır acaba?

  44. Avatar Mehmet Delice dedi ki:

    Merhaba ben bu sene dgs ile kimya mühendisliğine geçtim lakin Üniversitesiteye uyum sağlayamadım evime çok uzak seneye birdaha dgsye girsem başka Üniversitesiteye yerleşsem bu sene burda görüceğim derslerden muaf olur muyum?

  45. Avatar huri dedi ki:

    merhaba ben 2012 yılı mezunuyum açık öqretime yazıldım ama okuyamadım.şimdi dgs ye qirmek istiyorum girebilir miyim.

  46. Avatar seda .t dedi ki:

    merhaba ben 4 yıllık hemşirelik bitirdim şimdi 2yıllık alakasız bi bölüm okumak ve ordan dgs ile 4yıllık başka bir bölüme geçmek istiyorum .yani lisans bitirip sonra önlisans okuyup tekrar dgs yapabilir miyim

  47. Avatar Ck dedi ki:

    Merhaba
    Dgs de lisans programına yerleşip lisans diploması aldıktan sonra tekrar dgs sınavına girebilirmiyiz ?

  48. Avatar tolga dedi ki:

    merhaba hocam. Ben aöf adalet okumaktayım 2.sınıfım. fakat 1 dersim tek ders sınavına kaldı. Bu sene dgs sınavının erken yapılacak olması nedeniyle tek ders sınavına girmeden dgs sınav sonuçları açıklanmış olacak. acaba sınav sonuçları açıkladıktan sonra benim tek ders sınav sonucumda diploma notuma eklenip güncellemesi yapılacakmıdır????

  49. Avatar Hatice dedi ki:

    Peyzaj ve süs bitkileri okuyorum ve dgs ye girip peyzaj mimarlığı okumak istiyorum ama mimarlık okurken ikinci öğretim olarak istiyorum mümkünümüdür acaba

  50. Avatar Ahmet Yavuz dedi ki:

    Merhabalar,Adalet 2. Sınıf öğrencisiyim.Yaz okuluna kaldım.Yaz okulundan başarılı bir şekilde geçersem mezunum.Fakat yaz okulu sınavlarım Eylül ayında,dgs ise haziran ayında.Dgs’ye girip tercih yapabilir miyim? Yapabilirsem nasıl yaparım? Teşekkürler

    1. Avatar ceren dedi ki:

      Merhaba şuan bende aynı durumdayım. Tercih yapabildiniz mi süreç nasıl oldu ?

BİR YORUM YAZ