Reklam
Reklam
DGS | Dikey Geçiş Sınavı | DGS Puan Hesaplama | DGS Tercih Robotu

DGS’de Yanlış Bilinen Gerçekler

YANLIŞ BİLİNEN GERÇEKLER

1- Yanlış: dgs’ye sadece myo mezunları başvurabilir.

Doğru: myo mezunları ve myo son sınıfta okuyanlar.

2- Yanlış: alttan ders(ler)i olan dgs’ye giremez.

Doğru: tüm dersleri alttan olan son sınıf öğrencisi dgs’ye girebilir.

3- Yanlış: alttan ders(ler)i olan dgs’de tercih işlemi yapamaz.

Doğru: tüm dersleri alttan olan dgs’ye girmiş kişi tercih işlemini gerçekleştirebilir.

4- Yanlış: alttan ders(ler)i olan dgs’yi kazansa bile kayıt olamaz, yerleşemez.

Doğru: tek dersi ilk dönemden olan, stajı veya bitirme projesi vermemiş kişi dgs’yi kazanır ise şartlı kayıt hakkından fayadalanabilir. Kazandığı yılın ilk döneminde myo mezunu olarak, geçici mezuniyet belgesi ile kazandığı okula kayıt olur, diğer seneden (okuldan okula değişebilir) başlayabilir.

5- Yanlış: kayıt sırasında myo’da görülen her dersten muaf olunabilir.

Doğru: bu yetki üniversite senatolarına verilmekle beraber yıldan yıla, aynı üniversite içinde bölümden bölüme değişebiliyor. Üniversitelerin arasında ortak bir standart yok.

6- Yanlış: kazanılan lisans bölümünde muhakkak 1.sınıftan başlanılıyor.

Doğru: yine aynı muafiyetlerde olduğu gibi yıldan yıla, bölümden bölüme değişebiliyor. 1’den başlatan da var, 2 ve 3.sınıftanda. Çoğunluk 1. Sınıftan başlatıyor, ancak üstten ders alma imkanın olabildiği için yine 3 senede bitirebiliyorsun.

7- yanlış: ilk sene intibak senesidir, bu yıldaki derslerin birini ikisini veya daha fazlasını veremeyenin okuldan ilişiği kesilir.

Doğru: intibak yılı sistemi kaldırıldı. Dolayısıyla 2’den fazla ders bırakanın ilişiği kesilir uygulaması da kaldırılmış oldu. Eskiden bu intibak yılında kazanan kişi öğrenci sayılmazdı, askerlik ertelemesi yaptıramazdı ve bu durum da tarihe karışmış oldu. Ancak 1.sınıfta uyuşmayan dersler verildiği için fark tamamlama uygulaması devam etmiş oluyor.

8- yanlış: meslek yüksek okulunda aa, ba, bb ile verdiğim bütün derslerden muaf olunabilir.

Doğru: olabilirsin de, olmayabilirsin de. Myo’da aa ile verdiğin ders dönemlik, kazandığın lisansta aynı ders yıllık olabilir. Myo’da ba ile verdiğin ders türkçe, kazandığın lisansta aynı ders ingilizce olabilir. Kredi sayıları uyuşmuyor olabilir. Senatolara kalmıştır, standart bir uygulama yoktur.

9- yanlış: hazırlık sınıfında kalınır ise okuldan ilişik kesilir.

Doğru: bazı okullarda hazırlık sınıfında kalan kişi türkçe eğitim veren hazırlık sınıfı olmayan bir üniversiteye aynı bölüme gönderilebilir. Öğrenciye’de seçenekler arasından seçme imkanı verilebiliyor. Veya aynı üniversitede mezuniyete kadar verilmek şartı ile devam edilebilir. Yine uygulamalar üniversiteden üniversiteye değişebiliyor. Bu durumu kılavuzda koşul olarak görebiliyorsunuz.

10- yanlış: bir senenin veya bir dönemin sonunda bazı nedenlerden dolayı üniversiteden memnun kalınmazsa herhangi bir üniversiteye geçiş yapılabilir.

Doğru: yatay geçiş veya merkezi yerleştirme ile geçiş yapılabiliyor. Ancak yatay geçiş için derslerin dönemlik veya yıllık ortalaması sonucu oluşan okul başarı puanına bakılarak, ilgili üniversitelere tercih yapılarak geçilebilir. Son sınıfta ve ilk sene yapılamaz. Üniversiteden üniversiteye değişmekle beraber dönem aralarında veya yıl sonlarında belirlenen tarihlerde tercih usulü ile yapılabilir. Bir kaç senedir uygulanan merkezi yerleştirme sistemi ile geçiş henüz tam oturmamıştır. 2 sene önce bir çok üniversite tarafından uygulanan sistem geçen sene bazı üniversiteler tarafından uygulandı. Son alınan kararla, ilgili yılın puanı (kazanılan üniversiteye başlanırken alınan puan) geçiş yapılacak yılın puanına (geçiş yapılmak istenen üniversitenin aynı bölüm puanına) eşit veya fazla ise yapılabiliyor. Ancak burada da puanların standart sapma ile yıllar arasındaki farklılaşmasını da göz önünde bulunduracak olur ise ilgili yazıda anlatılmak istenen şu olmalıydı ve öyle de olacaktır. Aynı yıl içinde puanlar karşılaştırılmalıdır.

11- yanlış: dgs ile kazananların yatay geçiş veya erasmus,farabi hakları yokmuş.

Doğru: hayır var, dgs ile kazanlar da aynen ygs-lys ile kazananlara aynı haklara sahiptir. İlgili üniversitenin her öğrencisi aynı haklara sahiptir.

12- yanlış: dgs ile kazananlara farklı gözle bakılıyor, hocalar bırakmaya çalışıyor, öğrenciler küçük görüyor.

Doğru: bugüne kadar dgs ile yerleşen öğrencilerimden aldığım bilgilere ve dgs ile yerleştiğimde hissettiğim durumlara göre öyle bir uygulama veya davranış yok. Hocaların çoğu senin dgs ile geçtiğini bilmezler bile. Öğrencilere de gelince zaten büyük bir bölümü yaş olarak küçükler, üst sınıflardan alttan dersi kalanlardan olduğunuzu düşünen büyük bir kesim var. Dgs ile geçildiği bilinse bile bir kaç üniversitede bir kaç öğrencinin davranışını genellememek gerekir.

13- yanlış: dgs ile kazananlara yurt çıkmıyor.

Doğru: dgs ile kazanların yurt başvuruları ygs-lys ile kazananlarla aynı tarihte olmuyor. Yurtların ygs-lys ile kazanlarla dolduğu düşünülüyor. Yurt-kur genel müdürlüğünden aldığım bilgilere göre dgs için de kontenjan ayrılıyor ancak giren sayısına oranla biraz düşük ama yine de dgs ile kazanıp yurda yerleşen her yıl yüzlerce öğrenci var.
14- yanlış: dgs ile kazananlar burs veya kredi alamıyor.

Doğru: hayır alabilir. Ancak öncelik myo’da burs-kredi alıp, ara vermeden kazananlara veriliyor. Burs alan bursa devam edebiliyor, kredi alan krediye devam edebiliyor. Ancak yine burada sınıf uyumluluğu da önemli. İlk 2 senesinde (myo’da) alan öğrencinin lisans bölümünde 3. Ve 4. Sınıfta alması gerekiyor, çünkü 4 yıl olarak verilebiliyor. Yani yönetmeliğe göre burs veya kredi çıkmış olsa bile lisansın ilk yılı 3. Sınıfa denk gelirse alınabiliyor, diğer türlü 1-2 sene bekleniyor. Fakat uygulamalarda çok farklılıklar oldu. Myo’da burs-kredi alıp, dgs ile ara vermeden kazananlardan alamayanlar olduğu gibi, myo’da burs-kredi almayıp, ara vererek kazanlardan alanlar oldu. Bu durumlara bu sene şahit olduk. Ayrıca maddi durumu müsait olanlardan alanlar olduğu gibi, maddi durumu sıkıntılı olanlardan alamayanlar oldu. Yani tam bir standart uygulanamadı. Yine yönetmeliğe göre konuşacak olursa myo’da burs-kredi alıp ara vermeden kazananlar burs-kredi başvurusu yapmayacak, sadece kazandığını öğrenci belgesi ile ibraz edecek. Ancak önceden burs-kredi almayan, dgs ile ara vererek kazanan veya ara vermeden kazananlar ise burs ve kredi başvurusu yapacak.
15- yanlış: dgs ile bir lisans bölümü kazandıktan myo diploması okula teslim edildiği için mezun olununca myo diploması yanıyor, lisans diploması alınıyor.

Doğru: myo diploması kazanılmış bir haktır. Bu durumda iptali söz konusu olamaz, lisanstan mezun olduğunuzda myo diplomanızı da geri alabileceksiniz. Böylece 2 üniversite (bir önlisans, bir lisans olmak üzere) mezunu olmuş olacaksınız.

16- yanlış: dgs’ye sadece 3 kere veya 5 kere girme hakkı vardır.

Doğru: dgs’ye girme hakkı sınırsızdır, önceki 3-5 yıl girme hakkı uygulamaları kaldırılmıştır.

17- yanlış: dgs ile bir lisans bölümüne yerleşilirse ve dgs ile kazanılan fakülteden mezun olunursa tekrardan dgs’ye girme hakkı yoktur.

Doğru: hayır vardır. Dgs ile kazanılan fakülteden ister mezun olun, ister okumaya devam edin, ister bitirmeden kayıt sildirin tekrar dgs’ye girebilirsiniz. Hatta tekrar aynı bölümü veya tekrar aynı üniversiteyi yazabilirsiniz. Arka arkaya aynı myo diploması ile bir kaç fakülte okuyabilirsiniz.

18- yanlış: dgs ile bir yere yerleştikten 1-2 sene sonra tekrar dgs ile bir bölüm kazanılırsa ikisi birden okunabilir.

Doğru: dgs ile örgün (1.öğretim, 2.öğretim, uzaktan eğitim dahil – aöf ve aöf uzaktan hariç) bir lisans bölümüne yerleşildiğinde bir ya da bir kaç sene sonraki dgs’ye tekrar girilebilir. Ancak yine bir örgün lisans kazanılır ise ve önceden kazanılan bölümde okumaya devam ediliyor ise aynı anda iki örgün bölüm okunamaz. İlkinden kayıt silinmesi gerekiyor.

19- yanlış: dgs ile bir sene lisans bölümüne kayıt yapılırsa ancak o zaman hemen sonraki sene okul puanı kesintisi olur.

Doğru: yerleşme sonuçlarına göre ilgili bölümü kazanmışsan, ister kayıt ol, ister olma sadece 1 sene sonrasındaki dgs’de puan kesintisi olacaktır. Puan kesintisi okul puanın 1/4’ü (%25i) kadar olacaktır. Bu da 6-12 puan arasına tekabül ediyor.

Örnek 2,5 ile mezun olmuşsan 30 puan yerine 22,5 puan eklenecek ve kayıp 7,5 puan olacak. (bu da 2014 verilerine göre sayısalcılar için 2,5 sayısal netine eşittir, eşit ağırlıkçılar için yaklaşık 2 sayısal, 2 sözel nete eşittir.)

Örnek 3,5 ile mezun olmuşsan 42 puan yerine 31,5 puan eklenecek ve kayıp 10,5 puan olacak. (bu da 2014 verilerine göre sayısalcılar için 3,5 sayısal netine eşittir, eşit ağırlıkçılar için yaklaşık 3 sayısal, 3 sözel nete eşittir.)

20- yanlış: dgs’ye eklenecek okul puanı maksimum 80, minimum 40 puan olacaktır.

Doğru: sonuç belgende maksimum 80, minimum 40 yazabilir ancak bu son puana eklenen öbp (ön lisans başarı puanı) değildir. Örneğin öbp olarak size 75, 65 gelebilir, sonuç belgende de bu yazabilir. Ancak bu yerleşme puanına bu şekilde yansımaz. Öbp’nin %60’ı puana eklenti yapılır.

Örnek 4’lik sistemde 2,5 ile mezun olmuşsan 2,5 x 20 = 50 önlisans başarı puanıdır, ancak 50×0,6=30 puan eklenecektir. (daha kısa bir yol vereyim; eklenecek öbp= mezuniyet puanı (4’lük) x 12 buradan 2,5×12=30 (direk eklenecek puanı verir)

Örnek 100’lük sistemde 75 ile mezun olmuşsan 80’liğe çevirmen gerekir. 75×0,8=60 sonra 60×0,6=36 puan eklenecektir. (daha kısa bir yol vereyim; eklenecek öbp= mezuniyet puanı (100’lük) x 0,48 buradan 75×0,48=36 (direk eklenecek puanı verir)

*** üniversiteler arası geçişler yedi şekilde olur. Sınavsız geçiş, dikey geçiş, yatay geçiş, merkezi yerleştirme geçişleri, farabi, erasmus ve özel durumlarla olan geçişler.

Sınavsız geçiş: (kısaca) meslek liselerinden myo’ların ilgili bölümlerine, myo’lardan aöf’lere (3.sınıfa) geçiş (2016 yılında kaldırıldı. 2016 yılı ve sonrasında aöf için sınava girilmesi gerekiyor.)

Dikey geçiş: (kısaca) dgs ile myo’lardan ilgili lisans bölümlerine geçiş

Farabi: (kısaca) yükseköğretim kurumları arasında 1 ya da 2 yarı yıllık öğrenci değişimi ile geçiş

Erasmus: (kısaca) avrupa birliği (yabancı üniversiteler arası) öğrenci değişim programı ile geçiş

Özel durumlar: (kısaca) hastalık, özel tedavi vb. Durumlar ile geçiş

Aziz hoca

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 187 YORUM
  1. Avatar Samet dedi ki:

    Ben şuan aöf önlisans 2. Sınıf öğrencisiyim ve mezun olunca dgs ye girmek istiyorum ama 2. Sınıfda 4 sınavdan geçemedim yinede dgs ye girip tercih yapabilir miyim

    1. DgsliOrg DgsliOrg dedi ki:

      Aklınızda soru işareti kalmaması için sitede şartlı geçiş yazısını okumanızı tavsiye ederiz.

  2. Avatar senem dedi ki:

    Merhaba, dgs ile geçtiğim okulda derse kayıtlar vs internet uzerinden oluyor, 13 dersimi saydiklarindan ve ustten ders almamda sorun olmaması icin 3.sinifa kaydimi yaptılar ama birinci siniflarla birlikte ders alıyorum ve genel.program uyuşmazlığı nedeniyle de onlarla 4 sene devam edecegim gibi görünüyor. .belki son.dönem erken bitebilir ama mezuniyet aynı yila denk gelecek sanıyorum. .Aklıma takılan şu, mezuniyet sırasında derece degerlendirilirken örneğin ilk üçe girme durumunda dahil edilmeme durumum olabilir mi çünkü 1.sınıftayken bile 3.sınıf öğrencisi gorunuyorum, bununla.ilgili bir yönetmelik vs var mı bulamadım? Çok teşekkürler. .

    1. DgsliOrg DgsliOrg dedi ki:

      Bunu okulunuzun öğrenci işleri bilir. Onlara sorarsanız daha sağlıklı olur.

    2. Avatar Ahmet dedi ki:

      DGS Kaç puan üzerinden hesaplanıyor

  3. Avatar Aylin dedi ki:

    Bn acikogretimde okuyorumda 2 yilim gecti ama baya bi alttan dersim var cocuk gelisimi bolumum acaba dikey gecis ainavina girip biyere yerlesebilirmiyim bu alttan kalan derslerimi daha sonra verbilirmiyim yoksa once deraleri verip demi dgs ye girebilirim anca bna cevap verirseniz cok memnun olurum mezun degilim hala

  4. Avatar deanwinchester dedi ki:

    merhaba ben fizyoterapi 2 yıllık myo mezunuyum 2016 dgs ye girdim. kendi bölümümün lisansını kazanamadım ama tercih yapıp acıkögretim işletme lisans 3.sınıf bölümüne yerlesitim halen okumaktayım . benim sorum su bu sene aof okumam dgs ye girmemi ve tercih yapmamı engellermi ? kaydımı sildirmelimiyim bunun bi suresi varmı ve puanım da nasıl bir kırılma olur cevaplarsınız cok sevinirim tesekkürler…

  5. Avatar Ahmet dedi ki:

    Merhaba ben MYO internet ve ağ teknolojileri bölüm birincisiyim bölüm birinciliğinin DGS de bana ne gibi katkısı olur 4 üzerinden 3.83 ortalamayı gördüm Fakat DGS için pek bir temelim yok çalışma fırsatımda olmadı seneye bekler isem ek puan hakkım gider mi . . yada 25 türkçe 25 matematik neti çıkarsam bölüm birinciliğinin etkisiyle bir üniversiteye geçebilirmiyim . .

  6. Avatar merve dedi ki:

    iyi günler ben myo da işletme okuyorum ve ıkıncı sınıfın bırıncı dönemınde capraza düştüm yani şu anda 1.sınıfın ikinci dönemini okuyorum ve bu dönemde dgs ye girmek istiyorum girebilirmiyim

  7. Avatar Baharselma dedi ki:

    ⚠️‼️‼️Merhaba hocam ben bilgisayar proramcklığı bölümü mezunuyum. Bu yıl gıda teknikerliğini bitirdim. Dgs ye hazırlanıyorum. Hedefim diyetisyenlik. Girdiğim bu sınavla hem diyetisyenlik hemde bilgisayar mühendisliği bölümü için tercih yapabiliyor muyum .L. Lütfen ACİLLLL DÖNÜN

  8. Avatar yıldız dedi ki:

    merhaba hocam dgs ye yenı hazırlanıyorum bana yardımcı olur musunuz nasıl calısmam lazım sadece sözel yapacagım

    1. DgsliOrg DgsliOrg dedi ki:

      Sitemizdeki rehberlik yazılarına bakabilirsiniz. Çalışma programları mevcuttur.

  9. Avatar Feyza dedi ki:

    Iyi aksamlar. Laborant ve veteriner saglik ogrencisiyim 2.sinifim. Ilk donemden 1 dersimi alamadim bu donemde sıkıntım yok. Dgs sartli kayit yaptirabilirmiyim

  10. Avatar mujde dedi ki:

    iyi günler , dgs sınavında mezun olduğu yıl veya ilk kez girenler 2. veya 3. defa girenlere göre öncelikli midir? Tercihlerde öncelik durumu gibi bir madde var mı?

    1. DgsliOrg DgsliOrg dedi ki:

      herhangi bir öncelik söz konusu değildir.

  11. Avatar Şeyda dedi ki:

    İlk dönemden 3 dersim kaldı şartlı kayıttan yararlanabilir miyim

  12. Avatar mujde dedi ki:

    iyi günler, önlisans diploması olupta açıktan lisans tamamladıktan sonra dgs’ye yine de girebiliyo muyuz?

  13. Avatar Aliveli dedi ki:

    Merhabalar ben myo dan bu sene mezun olacağım, anca k 2. Sınof 1. Dönemden alamadığım 2 tane dersim var bunlar 1 tanesini yaz okulunda alabiliyorum diğerini ise yaz okulnda dersime ise Sınof açılmamakta ben bu sene dgs ye girip kazanırsam şartlı kayıt hakkından yararlanabilirmiyim veya ne şekilde ve nasıl dga de bir bölüme yerleştirilebilirim. Şimdiden teşekkür ederim.

  14. Avatar ahmet dedi ki:

    ön lisans üniversite 1.sınıf öğrencisiyim dgs ye kayıt yaptım sınav sonucum açıklanırsa tercih yapma hakkım varmı ? tercihim gelirse kayıt yapabilir miyim?

  15. Avatar Fatmanur Gündoğan dedi ki:

    DGS ile bir bölüme geçtikten sonra o bölümden mezun olmasan yatay geçiş yapılabilir mi?

  16. Avatar Yakup dedi ki:

    Ben 2 yılı uzaktan eğitim okudum ama stajı mi yapmadım bu durum da dgs girebiliyorum fakat sınavı kazanirsam ne yapıcam bilgilendirir misiniz

  17. Avatar mücahit dedi ki:

    bu sınavsız geçiş ne demek anlamadım 2 yıllık myo okudum 4. yıla tamamlamak için dgsye girmem mi lazım yoksa bu sınavsız geçiş 3. sınıftan başlar diyor aöf ye mi gidip direk kayıt yapmam lazım

  18. Avatar Aycan dedi ki:

    Meraba bu sene dgs konularinda bir degisiklik yok degil mi ygs lys mufredati degismisti bazi konular eklenip cikartilmisti dgs de bole birsey var mi yani gecen seneki konular var sadece degil mi

  19. Avatar Şerife dedi ki:

    Merhaba myo öğrencisiyim bu yıl mezun oluyorum. Alttan 2 tane dersim var ama dikey geçişe de hazırlandık kazanırsam geçebilir mıyım?

  20. Avatar personalkey dedi ki:

    merhaba, açık öğretim fakülesi bilgisayar programcılığndan dgs ile örgün eğitim de bilgisayar mühendisliğine geçebilir miyim?

  21. Avatar mehmet ali dedi ki:

    merhaba hocam , ben şuan ikinci sınıfta okuyorum . ikinci sınıf ikinci dönemden bir tane alttan dersim var . yaz okulunun sıkıntısı olur mu ? eğer yaz okulundada kalırsam tek ders ile kazandığım üniye gidebilir miyim . teşekkür ederim şimdiden

  22. Avatar mehmet dedi ki:

    merhaba ben bu sene ön lisansı bitirip lisans bölümüne geçecegim fakat alttan 2 dersim kalıyor bu dersleri dsg ile geçiş yaptıgım okulda verebilirmiyim cevap verirseniz sevinirim Teşekkürler

    1. Avatar Kerimfurkan dedi ki:

      Merhaba mehmet senin sorun hakkında biraz bilgiye sahibim bunu seninle paylaşmak isterim.Evet kardesim okuldan kaldığın dersleri geçiş yaptığın okulda verebilirsin ama bir şartla.İlk olarak yeni geçiş yaptığın okuldaki dersin akts si ve eğitim düzeyi aynı ise dersi alabilirsin.Bu konuda yardım almak için de eski okulun öğrenci işleri daire başkanlığından veya öğrenci danışmanından yardım alabilirsin.

  23. Avatar Ahmet Boz. dedi ki:

    Merhaba hocam ben MYO mezunuyum bu yıl mezun oldum ve DGS ye gireceğim fakat istediğim puanı elde edemezsem ve tercih yapmazsam okuldan gelecek olan puan düşer mi bir daha ki yıl ? Şimdiden Teşekkürler hocam.

  24. Avatar Mert dedi ki:

    Yardımcı olurmusunuz benim ilk dönemden 3 tane dersim kaldı şartlı kayıttan yararlana bilirmiyim.

  25. Avatar Ayşegül dedi ki:

    Merhaba benim bu aob ile alakalı kafam karıştı şimdi 4 lüks sisteme göre düşünelim eğer okul puanınız 2.15 ise eklenecek puan kaç olur acaba bilgisi olan var sanırım yardımcı olabilir mı ?

  26. Avatar merveakdan dedi ki:

    merhaba ben örgün olarak adalet bölümü okuyorum karabük üniversitesinde ben bu sene açık öğretimden kamu yönetimine tamamlar isem hukuk fakültesine geçiş hakkım bitiyormu yani lisans bölümüne yerleştikten sonra ileriki yıllarda hukuk fakültesi okumak istersen kamuya tamamladığım içim hakkım bitermi

  27. Avatar S-AVCİ dedi ki:

    Merhaba. Şu an Aöf 2 yıllık ön lisans programı okuyorum kayıt tarihim 2013 2017 yılında bitecek muhtemelen sorum şu ; Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar. İbaresi var bu benim DGS ye giremeyeceğim anlamına mı geliyor ?

  28. Avatar Yıldız dedi ki:

    Merhabalar aöf çocuk gelişim 2.sınıf öğrencisiyim stajımı yapamadïm buna bağlı olarak kurum uygulama dersine girmemiş sayıldım Artı bir dersten kaldım bunun için 3 ders sınavına giremiyorum dgs ye girsem yine aöf den bir bölüm tercih edeceğim Kayït yaptırabilirmiyim sonuç ne olur lütfen yardım .……

  29. Avatar Mustafa dedi ki:

    Merhaba hocam ben dgs ye başvuru yaptım fakat sınava girmesem bir sonraki sene girsem puanım kırılırmı kırılırsa ne yapmam gerekir başvuruyu iptal etme şansım var mı ? şimdiden yardımınız için teşekkürler

  30. Avatar ismail dedi ki:

    iyi günler ben 2013 yılında trakya üniversitesinde 1 yıl okudum.fakat burası hoşuma gitmediğimden tekrar sınavlar girip kocaeli üniversitesine başladım.şu anda 4.sınıftayım fakat bir türlü başaramadıgım muhasebe dersi var ben bu dersi trakya üniversitesinde iken geçmiştim,acaba bu geçmiş oldugum dersimi kocaeli üniversitesinde saydırabilirmiyim.bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.teşekkür ederim

  31. Avatar Büşra dedi ki:

    Çocuk gelişimi önlisans mezunuyum dgs ile başka bir bolun okuyabilirmiyim? hangi bölümleri tercih edebiliriz.

  32. Avatar Hivda dedi ki:

    Merhaba hocam onlisans fizyoterapi öğrencisiyim.2018 kpss ve dgs ye gireceğim. Atanip bu dgs ile bölümë devam etme imkanım var mı?Devlet bu konuda imkan sağlıyor mu ?Bilgisi olan yazabilir mi?

  33. Avatar derya dedi ki:

    Ik dönemden iki derskm kaldı şartlı kayıt yaptırabilirmiim eger sartli kayıt yaptırabilirsem puanıma okul puanım eklenecekmi nasıl olacak bilgilendirirseniz sevinim

  34. Avatar şevval dedi ki:

    gerçekten çok önemli bir sorum olacak. her yerde farklı şeyler yazıyor veya söylüyorlar bu yüzden aklım çok karışık,bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Öncelikle benim alttan kalan derslerim oldu ama sanırım dgsye girip güzel sonuç alsam bile tercih yapamazmışım. bunun doğruluk payı nedir. çünkü o kadar saçma geldi ki bana,daha final sınavlarımız olurken bizden başvuru ücretlerini topladılar daha o zamanlar tabi alttan dersin kalacağını falan bilemezdim. 90 tl ben boşuna mı ödedim şimdi? açıköğretime geçmek istesen bile olmaz dediler,doğru mu bu

    1. Avatar su eda dedi ki:

      duyduklarınız tamamen doğru..ben de aynı durumdayım ve dgs ye girecem..alttan kaldığımız derslerin sonucunu bekleyeceğiz ve geçebilirsek dgs o zaman gündeme gelecek yani..

  35. Avatar Aayca dedi ki:

    Merhaba. Şuan YGS için tercih verip yerleşirsem dgsye tercih verebilme hakkım var mıdır? YGS de yerleştiğim bölüme kayıt yaptirmadan dgs ye tercih verebilir miyim? İkiside tuttuğu takdirde birine kayıt yaptırabilir miyim?

  36. Avatar fatih dedi ki:

    merhaba hocam.ben geçen sene dgs ile kırklareli üniversitesi şehir ve bölge planlamayı kazandım kaydımı yaptırdm ama devam etmedim bir çok dersten devamsızlıktan kaldım bu sene dgs merkezi yerleştirme puanımla
    geçen seneki puanımın altında olan başka bir üniversite ve başka bir bölüme (mühendislik fakültesi) geçmek istiyorum sizce böyle bir şansım var mı yardımcı olursanız çok sevinirim…

  37. Avatar Okan dedi ki:

    Merhaba hocam;Ben dgs sınavına girdim.Myo’nun 1.sınıf 1.döneminden 1 ders ve Myo’nun 2. Sınıfımdan 2.Döneminden 1 dersim var.Yani toplam yıllık süreçde 2 ders oluyor.Dgsye kazandığım takdirde şartlo kayıt yaptırabiliyormuyum? Cevaplarsanız sevinirim kolay gelsin.

  38. Avatar Okan dedi ki:

    Yani toplam 2 dersim var teşekkürler

  39. Avatar Aybüke dedi ki:

    merhaba, ben 2 yıllık ilk ve acil yardım bölümünden mezun oldum. Ancak ösym sitesinde eğitim durumumda hala okuyor yazıyor. ve 2017 dgs sınavına girdim. sonuçlarda ek puan gelir mi?

    1. Avatar AYS dedi ki:

      bende baktım şimdi yorumunuzu görünce bende de okuyor yazıyormuş alt kısımda YÖK SİS le bilgi güncelle gibi bir şey yazıyor oraya tıkladım düzeldi benim mezun yazdı bir de siz deneyin

  40. Avatar Ercan ATALAR dedi ki:

    Arkadaşlar ben bu sene LYS ve DGS sınavının ikisinede girdim. Her ikisinden de kazanma ihtimalim yüksek. Şu an LYS den tercih yaptım. Ziraat fakültesi Tarım Ekonomisi gelme ihtimali yüksek. Fakat ben DGS ile öncelikle Ziraat fakültesi Biyo Teknoloji bölümüne kayıt yaptırmak istiyorum. Sorum şu bilen varsa lütfen cevap yazsın. LYS yerleştirmesi önce olduğu için fırsatı kaçırmamak adına Ziraat fakültesi Tarım Ekonomisi bölümüne kayıt yaptırdığım zaman, aynı yıl içinde DGS den Ziraat fakültesi Biyo Teknoloji bölümüne kayıt yaptırmama engel mi. Yani aynı sınav döneminde LYS den vazgeçip DGS ye kayıt yaptırabiliyormuyum. Tercih sonuçları belli olduktan sonra hangi okula kayıt yaptıracağıma karar vermek istiyorum. fakat LYS ve DGS yerleştirme tarihleri ve kayıt tarihleri bildiğim kadarı ile çok farklı

  41. Avatar Meryem dedi ki:

    Hocam ben engelli bakımı ve rehabilitasyon bölümü 2. sınıfım.Dgs ile fizyoterapi okumak istiyorum ama 3. siniftan mi başlayacak yoksa 1. mi onu çok merak ediyorum.

  42. Avatar mai dedi ki:

    ben şuanda myo ikinci sınıf öğrencisiyim gelecek sene dgs ile 4e katlayıp daha sonra yüksek lisans yapmak istyorum . yüksek lisanstan sonra öğretim üyesi olma hakkım olur mu ?

  43. Avatar amine dedi ki:

    merhaba ben yaşlı bakımı bölümü 2.sınıfım birinci sınıftaki yaz stajımı yapamadım yapmadıgım için mezuniyetim uzun sürecek ve birde dgs fırsatım olmuyomuş dogrumu acaba

  44. Avatar yavuz dedi ki:

    merhaba arkadaşlar ben önemli bir soru sormak istiyorum ben açıktan 1 bölüm okuyorum bu sene malesef ilk sınıftan çok ders kaldı 2 sınıf okuyacam bu yıl acaba 2018 de dgs ye girsem 1 sınıftan hiç ders bırakmasam sadece 2 sınıfta ders kalma ihtimali yüksek dgs ile kazandığğım bölümü 3 sınıfından başladığımda o 2 sınıfta kalan dersleride almam mümkünmüdür biri aydınlatırsa çok sevinirim

  45. Avatar Kübranur dedi ki:

    Açıköğretim Sosyal Hizmetler okuyorum bu sene bütün derslerimi verdim ama stajımda sorun cıktıgı icin yeni dönemde tekrar kayıt yaptırıp stajımı yapmam gerekiyor. Bu sene aynı zamanda DGS’ye girdim simdi tercih yapıp kazansam bile yerlesemez miyim yoksa gecici mezuniyet belgesiyle falan kayıt yaptırabilir miyim bu konuda yardım ederseniz çok sevinirim

  46. Avatar Ali dedi ki:

    Sınavın 6 eylülde açıklanacağı söylendi okullar 18 inde açılacak tercihler falan sanırım o zamana yetişmez biz geç mi başlıcaz bu konu hakkında bilgi alabilir miyim nasık olcak ?

  47. Avatar hazal dedi ki:

    Merhaba acil cevap verirseniz sevinirim . geçen sene kapatılan universite öğrencilerinden biriyim okul kapandigi için yaz staji yapamamıştır ve bu yıl yaz döneminde yapioz bundan dolayı mezun gorunmedigimiz icin dgs de obp not ortalamam 3.22 olmasına rağmen 40 gelmiş ama kendimiz hesaplandığında benim obp 65 ÖSYM yaz stajı devam eder herkeze 40 vermiş obp yi bundan dolayı almamız gereken puanın 30 puan asagisini aldık sizce bu sorunu nasil cozebiliriz bize yardımcı olurmusunuzz…

  48. Avatar Hasret dedi ki:

    Merhaba iyi aksamlar myo ogrencisiyim 1.sinif 1. Donem ve 2. Donemden dersim kaldi dgseye yinede girebilirmiyim

  49. Avatar Deniz dedi ki:

    hocam ben önlisansta kredi veya burs almadım , lisansa geçince 4 yıl boyunca kredi alabilir miyim?

  50. Avatar mevlan dedi ki:

    Merhaba hocam ben dgs den bir bölüm yazıp aynı sene içerisinde dondurup daha sonra okumayı düşünüyorum acaba dondura bilyormuyum aynı sene içerisinde?

BİR YORUM YAZ