Reklam
Reklam
DGS | Dikey Geçiş Sınavı | DGS Puan Hesaplama | DGS Tercih Robotu

Çalışmayı Bilmiyoruz. Ne Yapabiliriz?

Çalışmayı Bilmiyoruz. Ne Yapabiliriz?

BİRAZ UZUN OLDU AMA LÜTFEN SONUNA KADAR OKUYUN.

ÇALIŞMAYI BİLMİYORUZ DİYEN ARKADAŞLARIMA;

A)
TEMELİM ÇOK ZAYIF:
– ÖNCELİĞİN TEMEL KAVRAMLAR, SAYI ÇEŞİTLERİ, İŞLEM YETENEĞİ, DENKLEM ÇÖZME,

TEMELİM ZAYIF:
– ÖNCELİĞİN TEMEL KAVRAMLAR, DENKLEM ÇÖZME

TEMELİM İYİ:
– ÖNCELİĞİN EKSİK OLDUĞUN KONULARDAN BOL VE FARKLI SORU ÇEŞİTLERİ GÖRME, HAFTADA 1 DENEME SINAVI

TEMELİM ÇOK İYİ:
– ÖNCELİĞİN YAVAŞ OLDUĞUN KONULARDAN BOL VE FARKLI SORU ÇEŞİDİ GÖRME, HAFTADA EN AZ 2-3 DENEME SINAVI

B)
ÇALIŞMA ÖNCESİ:
– KESİNLİKLE İSTİKRARLA VE İNATLA UYACAĞIN DERS ÇALIŞMA PROGRAMI (EKSİK OLDUĞUN KONULARI HAFTALARA BÖLDÜĞÜN, HER HAFTA ÖNCEKİ HAFTANIN MİNİ TEKRARININ, HAFTALIK MİNİMUM 500-600 SORU ÇÖZÜMÜNÜN VE KONTROLÜ KESİN YAPILACAK BİR DENEME SINAVININ OLDUĞU BİR PROGRAM)

-EN AZ 2 KONU ANLATIMLI (TEMELİN ZAYIF İSE: KAREKÖK 0, 40 SEANSTA MATEMATİK, 30 GÜNDE MATEMATİK, ANT. MATEMATİK VB.) KİTABIN,

-EN AZ 2 SORU BANKASININ (TEMELİN SAĞLAMSA: 3-4-5 YAYINLARI, BİLFEN, ODTÜLÜLER, KAREKÖK, ESEN, MATEMATİK KULÜBÜ ZOR MATEMATİK, BİREY B/C, ÖZDEBİR, GÜR YAYINLARI YGS SET, EKSEN YAPRAK TEST VE ALES YAYINLARI)

– EN AZ 2 SET DENEME SINAVI SETİNİN (ALES-DGS YAYINLARI)
BULUNDUĞU BİR MASANIN OLDUĞU SESSİZ BİR ORTAM

C)
ÇALIŞIRKEN:
– MART AYINA KADAR KONU ÇALIŞMALAR BİTMELİ, TEKRAR EDİLECEK TEK TÜK KONU OLURSA YİNE NİSAN-MAYIS TEKRAR EDİLEBİLİR (SINAV KONU ÇALIŞMAYLA DEĞİL SORU ÇÖZMEYLE, FARKLI SORU TİPLERİ PRATİK YAPMAYLA KAZANILIR)

– ARALIK-OCAK AYI HAFTADA EN AZ 1 DENEME SINAVI
– ŞUBAT-MART AYI HAFTADA EN AZ 2 DENEME SINAVI
– MART-NİSAN-MAYIS AYI HAFTADA EN AZ 3-4 DENEME SINAVI
– HAZİRAN-TEMMUZ AYI HAFTADA EN AZ 5-6 DENEME SINAVI

– O HAFTA İÇİN BELİRLEDİĞİN 1 YA DA 2 KONU AYRINTILI BİR ŞEKİLDE (2 FARKLI KONU ANLATIMLI KİTAPTAN, 2 FARKLI VİDEO SİTEDEN) NOT ALINARAK, ÖZEL ÖRNEKLER ÇÖZÜLEREK, ALTI ÇİZİLECEK YERLER ÇİZİLEREK ÇALIŞILIR.

– YUKARIDA BAHSETTİĞİM ÇALIŞMANIN HEMEN ARDINDAN EN AZ 2 FARKLI KAYNAKTAN EN AZ 5-6 ÇÖZÜMLÜ TEST (KONU BÜYÜKLÜĞÜ VE ZORLUĞUNA GÖRE DEĞİŞEBİLİR) ÇÖZÜLÜR. GEREKİRSE PEKİŞTİRMEK ADINA ÇÖZÜMLERE DE BAKILARAK ÇALIŞILABİLİR.

– KONU ÇALIŞMASI VE ÇÖZÜMLÜ ÖRNEK ÇÖZÜMLERİNDEN HEMEN SONRA EN AZ 7-8 NORMAL TEST ÇÖZÜLÜR. BÖYLECE HER KONUDAN ÇÖZÜMLÜ VE ÖRNEK SORULARLA BERABER EN AZ 250-300 SORU ÇÖZÜLMÜŞ OLUR (KONUNUN ZORLUĞUNA VEYA BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE ARTIRILABİLİR)

– VE DİKKAT EDİLECEK BİR HUSUS İSE ÖNCEKİ 2 HAFTANIN KONUSUNUN DA O HAFTA İÇİNDE EN AZ 1-2 TESTLE TEKRAR EDİLMESİ GEREKİR. TEKRAR ÇOK ÖNEMLİ. ÖNCEKİ HAFTALARIN KONULARININ DA SICAK KALMASI GEREKLİ.

– HAFTADA EN AZ 600-700 SORU ÇÖZÜLMELİ, HATTA BU SAYI İLERİKİ AYLARDA 900-1000’E ÇIKARILMALIDIR. MART AYI İTİBARİYLE 1500 CİVARI ÇÖZMEYE ÇALIŞILMALIDIR. TEMELİ SAĞLAM, KONU EKSİĞİ OLMAYANLAR KENDİLERİNİ DAHA FAZLASINA ZORLAMALILAR.

– GÜNDE EN AZ 2-3 DERS SAAT ÇALIŞILMALIDIR. MÜSAİT OLAN ARKADAŞLAR BU SÜREYİ 5-6 SAATE ÇIKARABİLİRLER. BİR GÜNDE 8-10 SAAT ÇALIŞIP, ERTESİ GÜN ÇALIŞMAYACAKSAN GÜNDE 3-4 SAAT ÇALIŞ AMA HER GÜN ÇALIŞ.

D)
DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DURUMLAR
– ÇÖZÜLEN HER DENEMENİN KRİTİĞİNİN YAPILMASI GEREKİR. ÇÖZÜMÜN KONTROL EDİLMESİ, YANLIŞ VE BOŞLARIN VE HATTA YAVAŞ ÇÖZÜLEN SORULARIN TEKRAR ÇÖZÜLMESİ GEREKİR.

– BİR KONU BELİRLENİP İLLE ELİNDEKİ TÜM 5-6 KAYNAĞI BİTİRMEK ZORUNDA OLDUĞUN DÜŞÜNCESİ YERSİZ. ELBETTE BİR KONUYU İYİCE ÖĞRENMEDEN DİĞERİNE GEÇMEYİM DİYE DÜŞÜNÜYORSUN. ANCAK O KADAR KAYNAĞI ÇÖZSEN DAHİ HERHANGİ BİR DENEMEDE VEYA SORU BANKASINDA FARKLI BİR SORU TİPİ GÖRÜNCE; DİYECEKSİN Kİ BEN EKSİĞİM. YANİ BU PSİKOLOJİK BİR OLGU; İNSAN HİÇ BİR ZAMAN TAM HİSSETMEZ KENDİNİ. BU ŞEKİLDE BİR DÜŞÜNCE İLE HER KONU ÇALIŞMAN HAFTALARA SIĞMAYACAKTIR. BU SEFER DE SENE SONUNA KONULAR SARKTIKÇA DAHA DA BÜYÜK SIKINTI YAŞAYACAKSIN. ÖNCE BİR TUR BİTİREN KİŞİ, 2. TEKRARINDA DAHA RAHAT KAFAYLA ÇALIŞACAKTIR. YANİ ELİNDEKİ 4., 5., 6. KİTABI TEKRARA BIRAKABİLİRSİN.

– ÇALIŞSAM DA OLMUYOR DÜŞÜNCESİ DOĞRU DEĞİL. ŞİMDİLİK OLMUYOR, YARIN OLACAK DOĞRU. İNSAN İNANDIĞI DOĞRULTUDA HAREKET EDER. O ZAMAN KENDİMİZİ KANDIRMADAN YAPABİLECEĞİMİZE, YAPANLARIN SENDEN FARKLI OLMADIĞINA, İSTİKRARLI VE SIKI ÇALIŞIRSAN YAPABİLECEĞİNE KENDİNİ İNANDIRMALISIN.

– AZİM, İSTİKRAR KADAR ÖNEMLİ OLAN BİR DURUM DA ÜMİDİN YİTİRİLMEMESİ VE KORUNMASIDIR. HAYAT UMUT ETTİĞİN KADARDIR. BELKİ BU HAFTA OLMAYACAK AMA DİĞER HAFTA OLMAMASI İÇİN BİR NEDEN YOK.

– KENDİNE OLAN ÖZ GÜVENİNİ VE BAŞARINA OLAN İNANCINI HER ZAMAN TEMEL PRENSİBİN YAP. YAPACAĞIM, BAŞARACAĞIM TELKİNLERİYLE KENDİNE ARALIKLARLA TERAPİ UYGULA. BİR İNSANIN EN İYİ PSİKOLOĞU YİNE KENDİSİ OLABİLİR.

– BAŞARIYI ÖRNEK AL, BAŞARILIYI ÖRNEK AL. GEÇMİŞTEKİ BAŞARISIZLIKLARINI ISITIP ÖNÜNE GETİRME; BAŞARABİLDİKLERİNİ AKLINDA TUT.

– ÇALIŞMALARINI SÜREKLİ HALE GETİR. İSTİKRARI ELDEN BIRAKMA, 2 HAFTA ÇALIŞIP 1 HAFTA YATMA. 1 HAFTA 1000 SORU ÇÖZÜP, DİĞER HAFTA 100 SORU ÇÖZME.

HADİ KARDEŞİM, BİTİR ŞU İŞİ BU SENE.

Aziz Hoca

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 6 YORUM
  1. Avatar Miray dedi ki:

    Teşekkür ederiz hocam elinize sağlık ?

    1. DgsliOrg DgsliOrg dedi ki:

      rica ederiz başarılar

  2. Avatar GiZem dedi ki:

    Teşekkürler elinize emeğinize sağlık hocam. Benim temelim iyi, şu anlık çok fazla konu tekrarına ihtiyaç duymadan 50şer net çıkarabiliyorum. Yayınevi konusunda kararsızlığım var. Yardımcı olabilir misiniz?

  3. Avatar dgs öğrencisi dedi ki:

    Hocam ellerinize sağlık öncelikle şunu belirtmek isterim ki dgs ile ilgili forumlarda çok gezdim. hepsini tek tek inceledim tabii faydası olanlarda oldu olmayanlarda normalde pek yorumda yapan biri de değilimdir ama bu yazıdan sonra kendime olan güvenim ve inancım arttı. Böyle bir yazı yazdığınız için ne kadar teşekkür etsem azdır.

    1. DgsliOrg DgsliOrg dedi ki:

      sizi motive ettiyse ne mutlu bize. iyi çalışmalar dileriz 🙂

  4. Avatar nisa dedi ki:

    Yazınız çok güzel,teşekkür ederiz:) inşallah sınavımız güzel geçer 🙂

BİR YORUM YAZ