Reklam
Reklam
DGS | Dikey Geçiş Sınavı | DGS Puan Hesaplama | DGS Tercih Robotu

2018 YKS Tercih Sonuçları Açıklandı

2018 YKS Tercih Sonuçları Açıklandı

Yeni sistemle beraber bu sene ilk defa yapılan YKS sınavının tercih sonuçları açıklandı. 31 Temmuz’ da yapılan sınav için tercihler 7-14 Ağustos tarihlerinde yapıldı.

Tercih sonuçlarının açıklanmasıyla ilgili ÖSYM’nin duyurusu şu şekilde:

DUYURU
(31 Ağustos 2018)

2018-YKS Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması

2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2018-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Yerleştirme sonuçları, 31 Ağustos 2018 tarihinde saat 00.01’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını yukarıda belirtilen adresten T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 03-07 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 03-05 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.


Kamuoyunun  bilgisine saygıyla sunulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

 

2018-YKS Yerleştirme Sonuçları

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ