Reklam
Reklam
DGS | Dikey Geçiş Sınavı | DGS Puan Hesaplama | DGS Tercih Robotu

2016 DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2016 DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2016 DGS’nin yapılmasından sonra herkes heyecan içinde sonuçları beklemeye başladı. Hayallerinde ki bölüme yerleşmek isteyen arkadaşlar şimdiden üniversite araştırmalarına başladılar bile…

Ülkemizde yaşanan olaylar Dikey geçiş sınavını da etkilemiş ve sınav tarihi değişmiştir. Daha önce  31.07.2016 tarihinde yapılacağı duyurulan DGS, 21 Ağustosta yapılmıştır. Aynı şekilde eski tarihe göre sınav açıklanma tarihide 11.08.2016 olarak açıklanmıştı.

ÖSYM yaptığı duyuru ile yeni sınav tarihini açıklamış ancak sınavın açıklanacağı tarihi belirtmemiştir. Merak eden arkadaşlar ÖSYM sitesindeki sınav takviminden bakabilirler.

Sınavın açıklanacağı tarih net olarak belli olmasa da şöyle bir tahmin yapmak gerekirse;

Önceden açıklanan tarihlere göre sınav yapıldıktan 11 gün sonra sınavın açıklanacağını ilan eden ÖSYM, değişen sınav tarihine göre de aynı yolu izleyebilir. Yani 21 ağustosta yapılan sınavın sonucu 1 Eylül’de açıklanabilir. Ancak bu tamamen tahin üzerine yapılmış bir değerlendirmedir. Sizlerden gelen ısrarlı sorular üzerine paylaşmayı düşündük. Ancak şunu gözardı etmek yanlış olur; Sınav ertelendiğinden tercih dönemi ve üniversite kayıt takvimi oldukça sıkıştı. ÖSYM bu yüzden sınavı erkenden kısa sürede açıklaması da yüksek ihtimal olarak görülüyor.

2016 DGS Sayısal Soru Tartışmaları

2016 DGS Sözel Soru Tartışmaları

*Bu yazının tüm hakları Dgsli.org’a aittir. www.dgsli.org biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ